Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: "Η ποίηση είναι δημιουργία, είναι η ίδια μας η ζωή"

"Δεν υπάρχει Tέχνη χωρίς Ποίηση" ήταν το σκεπτικό της ημέρας που γιορτάζει τη δύναμη των λέξεων και των ερμηνειών.

Με αφορμή την χθεσινή (21/3) ημέρα ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης προγραμμάτισε δύο εκδηλώσεις για την ποίηση.

Εμείς συναντήσαμε την κα. Εύη Μεντή - Πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης και συζητήσαμε για τις δράσεις του ομίλου για την ημέρα της ποίησης.

Η 1η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21/3) με μεγάλη επιτυχία και ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου. Ο κόσμος άκουσε όμορφα τραγούδια σε στίχους του ποιητή.

Η 2η θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου στα εντευκτήρια του Ομίλου, και θα έχει μουσική δωματίου που θα επενδύει τα ποιήματα του Τριπολίτη Γιώργου Αναγνώστου. Η εκδήλωση έχει τίτλο "Αθέατοι στίχοι σε μοβ παρτιτούρες". Θα ακουστούν επιλεγμένα ποιήματα από την 1η ποιητική συλλογή αλλά και ανέκδοτα ποιήματα του καλλιτέχνη. Με αυτή την εκδήλωση κλείνει το αφιέρωμα στην ποίηση και στη μουσική.

Η κα. Μεντή τόνισε πως: "η ποίηση είναι δημιουργία, είναι η ίδια μας η ζωή και οι Έλληνες έχουν μια έφεση σε αυτό".

Όσον αφορά στη σχέση που έχει ο κόσμος με την ποίηση στη σημερινή εποχή, μάς απάντησε πως "δεν ασχολείται πολύ ο κόσμος με την ποίηση. Έχει μείνει λίγο πίσω λόγω του Ίντερνετ. Βέβαια η ποίηση ανθεί σε περιόδους κρίσης." Μέσα από έναν στίχο μπορείς να πεις πολλά."

Έχουμε συνηθίσει στο εύκολο και το γρήγορο που μας δίνει το ίντερνετ. Γι'αυτό και εμείς μέσω του Φιλοτεχνικού Ομίλου προσπαθούμε μέσω των εκδηλώσεων να φέρουμε πιο κοντά τον κόσμο στην ποίηση.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η κα. Εύη Μεντή μας εκμυστηρεύτηκε πως η αγαπημένη της ποιήτρια είναι η κα. Κική Δημουλά και η τελευταία ποιητική της συλλογή "Άνω τελεία", η οποία είναι εξαιρετική. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.