Στηλες - Σαν Σημερα: Προσωπα

winamp wmp real qt

Σαν σημερα: Παυλος Μελας

Ο Παύλος Μελάς, στρατιωτικός, από τους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα γεννήθηκε σαν σήμερα 29 Μαρτίου 1870.

Σαν σημερα: Ο Γιωργος Σεφερης στηλιτευει τη χουντα με δηλωση του στο BBC.

Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Μαγνητοφωνεί μία δήλωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο στρατιωτικό καθεστώς για την τραγωδία στην οποία οδηγούσε την Ελλάδα.

Σαν σημερα: Γιουρι Γκαγκαριν

Γιούρι Γκαγκάριν, σοβιετικός κοσμοναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη πέθανε σαν σήμερα 27 Μαρτίου 1968.

Σαν σημερα: Ιουλιος Βερν

Ιούλιος Βερν, Γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας πέθανε σαν σήμερα 24 Μαρτίου 1905.

Σαν σημερα: Η πολιορκια της Καλαματας

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό.

Σαν σημερα: Μανωλης Χιωτης

Λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, που εισήγαγε την τέταρτη -διπλή- χορδή στο μπουζούκι. Γεννήθηκε σαν σήμερα 21 Μαρτίου του 1920 στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά του από το Ναύπλιο. 

Σαν σημερα: Λιανα Κανελλη

Η Λιάνα Κανέλλη είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και πολιτικός. Γεννήθηκε σαν σήμερα 20 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα. 

Σαν σημερα: Η Σφαγη του Μι Λαι

Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένα έγκλημα πολέμου, που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει κάποιο διεθνές δικαστήριο.