Στηλες

Νότης Σφακιανάκης ο ''Άρχοντας''

Ο Νότης Σφακιανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου το 1959. 

Ο πατέρας του ήταν Κρητικός και η μητέρα του Μικρασιάτισσα. Στα επτά του χρόνια, η οικογένειά του μεταβαίνει στην Κω, όπου ζουν οι συγγενείς της μητέρας του. 

Εκεί μεγάλωσε ο Νότης, με εξαίρεση κάποια μικρά χρονικά διαστήματα που η οικογένειά του βρισκόταν στη Γερμανία. 

Από το 1975 έως το 1984 εργάστηκε εκεί ως DJ σε club.

Το 1985, άνοιξε ένα δικό του χώρο με ζωντανή μουσική, όπου ο Νότης τραγουδάει για πρώτη φορά επαγγελματικά και παίζει ντραμς.

Λίγο αργότερα, τον Αύγουστο του 1985, του γίνεται πρόταση από ένα νυκτερινό κέντρο και έτσι αρχίζει την καριέρα του ως τραγουδιστής. 

Το 1988, ύστερα από πρόταση κάποιου επιχειρηματία, έρχεται στην Αθήνα. Η συνεργασία τους όμως, ατύχησε και ο Νότης έμεινε στην πόλη χωρίς να γνωρίζει κάποιον που θα μπορούσε να τον βοηθήσει. 

Λίγο αργότερα, κάνει το ξεκίνημά του στην Αθήνα στο κέντρο ΖΟΡΜΠΑΣ δίπλα στον Γιάννη Ντουνιά, την Αρετή Κυπραίου και άλλους. Το κέντρο ΖΟΡΜΠΑΣ έγινε μετέπειτα KALUA, συμπτωματικά ο Νότης το 1983 ήταν ο πρώτος dj του KALUA στην Κω. 

Μετά από ενάμιση μήνα, που κράτησε το σχήμα στο ΖΟΡΜΠΑ του κάνουν πρόταση και εμφανίζεται πλάι στην Πόλυ Πάνου, τον Σαλαμπάση, τον Μοναχό και άλλους. 

Το χειμώνα του 1989 – 1990 τραγουδάει στο νέο STORK πλάι στην Πόλυ Πάνου, τον Σταμάτη Κόκοτα και άλλους.

Το καλοκαίρι του 1990 ο Νότης Σφακιανάκης συνεργάζεται με την Ελένη Δήμου στην Θεσσαλονίκη. Εκεί τον ανακαλύπτουν άνθρωποι της δισκογραφίας. 

Από τότε η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη και βρίσκεται στην κορυφή με το χαρακτηρισμό ''άρχοντας''. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.