Στηλες

Σαν σήμερα: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 4-4 (1933)

Ένα από τα πλέον δραματικά και "χορταστικά" ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

 

Έγινε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 1933 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που βγήκε κερδισμένη, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

"Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι, ο Παναθηναϊκός και η Ένωσις, έπαιξαν επί 90 λεπτά ένα δραματικό παιγνίδι γεμάτο ζωντανές φάσεις και συναρπαστικούς συνδυασμούς. Και οι δυο εφάνησαν αποτελεσματικοί, αλλά και καθυστερημένοι σε άμυνα" έγραφαν την επομένη τα "Αθλητικά Χρονικά". Η εφημερίδα ψέγει την άμυνα του Παναθηναϊκού και της χρεώνει τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ΑΕΚ, ενώ επαινεί την επιθετική του γραμμή, με επικεφαλής τον κανονιέρη Μίμη Πιερράκο που σημείωσε χατ-τρικ. Για την ΑΕΚ σημειώνει την αυταπάρνηση των παικτών της, που όταν βρέθηκαν να χάνουν με 4-2 είχαν τα ψυχικά αποθέματα, όπως θα λέγαμε σήμερα, να ισοφαρίσουν το παιγνίδι και να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη.

 

Προ του διαιτητού Ηλιάδη από τη Θεσσαλονίκη, οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν ως εξής:

 

Παναθηναϊκός: Σκλαβούνος - Περαντάκος, Στ. Πιερράκος, Ενισλίδης, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μ.Πιερράκος, Μ. Μπαλτάσης, Σουρμελής, Μαυρόπουλος, Τριανταφύλλης.

ΑΕΚ: Ρίμπας - Μάλλιος, Τσιμπίδης, Πάτροκλος, Κωνσταντινίδης, Αργυρόπουλος, Δημητριάδης, Κρητικός, Μούγγρας, Ηλιάσκος, Τζιραλίδης.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-0, 2-1 και 4-2, αλλά η ΑΕΚ είχε πάντα την απάντηση. Τα γκολ για τους "πράσινους" σημείωσαν οι Τριανταφύλλης (7’) και Πιερράκος (31’, 50’, 67’), ενώ για την "Ένωση" σκόραραν οι Δημητριάδης (9’), Τζιραλίδης (36’), Μάλλιος (72’) και Ηλιάσκος (86’).

 

Με τον ένα βαθμό που κέρδισε η ΑΕΚ πέρασε στην πρώτη θέση του νοτίου ομίλου και εξασφάλισε μία θέση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, που βρισκόταν σε κόντρα με την ΕΠΟ, όπως και σήμερα, απογοήτευσε τερματίζοντας τελευταίος στον όμιλό του και απειλήθηκε με υποβιβασμό.

 

Πηγή: sansimera.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.