Συνεντευξεις

Μπουντρούκας: Όχι άλλες καφετέριες στην Τρίπολη! (ηχητ)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Αρκαδία 93.8 και τον Νίκο Γρίτση



Είναι από τους ανθρώπους που δεν συνηθίζουν να μιλούν συχνά. Γι' αυτό όταν το κάνουν, όλο και κάτι σημαντικό έχουν να πουν.

Ετσι συνέβη και σήμερα... Ο Γιάννης Μπουντρούκας μίλησε στον Αρκαδία 93.8 και την εκπομπή του Νίκου Γρίτση και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα!

- Στη μαύρη εργασία στην Αρκαδία.

- Στη συμβολή του επιχειρηματικού διδύμου Μπάκου-Καϋμενάκη στον νομό μας.

- Στην κατάσταση γενικότερα στον χώρο του επιχειρείν, αλλά και στην έλλειψη νέων επιχειρηματιών και κυρίως παραγωγικών ιδεών στον χώρο των επιχειρήσεων και βέβαια στην έκθεση "Πελοπόννησος EXPO".

Κορυφαία ατάκα του; «Δεν μπορεί να έχουμε στην Τρίπολη 500 μπαράκια και καφέ...»



Αναλυτικά ο κ. Μπουντρούκας είπε:



Για τη μαύρη εργασία στην Αρκαδία:
"Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αρκαδίας είμαστε υπέρ της ύπαρξης ελεγκτικών μηχανισμών στο κράτος. Ολα αυτά όπως η μαύρη εργασία αποτελούν απόρροια της μη ύπαρξης ελεγκτικών μηχανισμών στο κράτος. Δεν υπάρχουν κίνητρα, δυστυχώς για τις επιχειρήσεις και από τον καινούργιο χρόνια θα εφαρμοστούν πολύ σκληρά μέτρα για τις επιχειρήσεις και σε σχέση με φορολογία και σε σχέση με κοινωνική ασφάλιση. Αν προσθέσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κλπ το 70% του εισοδήματος κάθε επιχειρηματία πληρώνεται στο κράτος.Δυστυχώς η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη."


Για το επιχειρηματικό δίδυμο των Μπάκου-Καϋμενάκη:
"Ως Επιμελητήριο αδολα και αγνά είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο να βοηθάμε τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και νομίζω αυτό είναι το αυτονόητο. Δυστυχώς στη χώρα έχουμε χάσει την αίσθηση του αυτονόητου."


Για την κατάσταση στον χώρο του επιχειρείν:
"Δεν αντιλαμβάνεται η πολιτεία, δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας και δεν θέλω να αφήσω αιχμές μόνο στην κυβέρνηση την παρούσα, αλλά και στις προηγούμενες. Μόνος δρόμος είναι να σκύψουμε το κεφάλι να βάλουμε κάτω τις δυνάμεις μας, γιατί θεωρούμαστε έξυπνος λαός. Επειδή δεν υπάρχει πλαίσιο γίνεται ένα μπάχαλο. Γι' αυτό οποιοσδήποτε Ελληνας στο εξωτερικό διαπρέπει. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τον κόσμο να δουλέψει. Με χίμαιρες δεν γίνεται τίποτα. Μας λέγανε για 13ες και 14ες συντάξεις και στην πράξη υπάρχουν μόνο περικοπές. Αν δεν αρχίσουμε να παράγουμε δεν θα γίνει τίποτα."

Για την έλλειψη νέων επιχειρηματιών:
"Δεν νομίζω ότι είναι μοχλός ανάπτυξης το μπαράκι και η καφετέρια. Αρα θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω τα νέα παιδιά να συνεργαστούν, να φτιάξουν σχέδια και να έρθουν στο επιμελητήριο να ψάξουν πηγές χρηματοδότησης. Να βοηθήσουμε να προωθήσουν τα προϊόντα, αλλά προϊόντα παραγωγικά. Οχι καφέ και μπαράκια. Καλά είναι κι αυτά, αλλά έχουν κι ημερομηνία λήξεως δεν μπορεί να έχουμε στην Τρίπολη 500 μπαράκια και καφέ... Αυτό κάνουμε στην έκθεση στις 9 Νοεμβρίου."

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.