Συνεντευξεις

"Να ακούμε το ένστικτό μας! Να "ακολουθούμε" το μωρό μας!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό της Τρίπολης και άλλων 50 πόλεων μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" η Δέσποινα Κατσούλα, μητέρα, εθελόντρια και μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Αρκαδίας.

 

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για το μωρό όσο και για την ίδια τη μητέρα, είναι πλέον γνωστά στους περισσότερους. Ενδεικτικά, υπενθυμίζουμε τον θρεπτικό πλούτο του μητρικού γάλακτος για το μωρό, με επιδράσεις τόσο στη σωματική όσο και στη νοητική του υγεία και εξέλιξη! Η μητέρα επωφελείται, κυρίως, λόγω της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού!

 

Την Κυριακή 6 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Τρίπολη για 3η χρονιά (7η σε πανελλαδικό επίπεδο) ο Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με το θέμα του μητρικού θηλασμού. 

 

Η Δέσποινα Κατσούλα, μητέρα και θηλάζουσα, μας μίλησε για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι νέες μανούλες το θηλασμό, μοιράστηκε μαζί μας μυστικά ενός επιτυχημένου θηλασμού και, φυσικά, αναφέρθηκε στο στόχο της εκδήλωσης την Κυριακή 06/11.

 

Έχουμε απενοχοποιηθεί από το ταμπού του δημόσιου θηλασμού; Μπορεί να συνδυαστεί ο θηλασμός με την κοινωνικότητα της μητέρας; Πόσο ανταποκρίνονται οι γυναίκες της Τρίπολης; Επιτρέπεται σε μία μαμά, να "ντρέπεται"; Πώς αντιδρούμε στα... βλέμματα; Τι κάνουμε, όταν μπερδευόμαστε από τις αντικρουόμενες οδηγίες των γιατρών μας επί του θηλασμού; Ποιο είναι το πιο ισχυρό "όπλο" μίας μανούλας για έναν επιτυχημένο θηλασμό;

 

Ακούστε όλα, όσα μας είπε η κυρία Δέσποινα Κατσούλα...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.