Συνεντευξεις

"Καλώς ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες, εδώ δραστηριοποιούνται"

 Ποιο έργο χαρακτήρισε ο δήμαρχος Τρίπολης ως "master plan". Τι είπε για την ελεγχόμενη στάθμευση. Πως σχολίασε την ανάμειξη των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει.

 

"Το θέμα της ανάπτυξης είναι ένα ζητούμενο που απασχολεί κάθε πόλη. Καλώς ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες, αφού εδώ δραστηριοποιούνται. Το θέμα είναι πως θα φθάσεις κάπου, με σχέδιο και σύστημα. Καλές οι μεμονωμένες κινήσεις, αλλά αν δεν υπάρξει σύμπραξη διοικούντων και ενδιαφερομένων με στόχο την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου, δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Πρέπει να διευκολύνουμε την καθημερινότα του πολίτη, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της πόλης, τα "φαραωνικά" έργα μπορεί προσωρινά να δίνουν λύσεις ως προς τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά, μακροπρόθεσμα, έχουν αποτύχει παντού.

 

Το δικαστικό μέγαρο πρέπει να γίνει "Μουσείο Αγώνα", αυτή τη στιγμή έχουμε "master plan" για το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη προκειμένου να γίνει η διοικητική έδρα της Περιφέρειας και να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες.

 

Η ανάδειξη των υπογείων του δικαστικού μεγάρου έχει προχωρήσει, έχουμε ζητήσει άδεια περί αυτού.

 

Το σχέδιο πόλης είναι εν πλήρει εξελίξει, όσον αφορά την ανάπτυξή του και τη διεύρυνση της ίδιας της πόλης. Δίνουμε τη δυνατότητα στην περιφέρεια της πόλης να έχει τις δυνατότητες τις αναπτυξιακές που της αρμόζουν.

 

Καθορίζονται και οι χρήσεις γης, δεν είναι δυνατό να φτιάχνει ο καθένας ότι θέλει όπου θέλει. Μιλάμε για ένα θέμα που καρκινοβατεί δέκα χρόνια! 

 

Εγώ δεν καταλαβαίνω από ιδιωτικά συμφέροντα. Θα έρθει η ώρα να εκμεταλλευτούμε κάποιες ιδιωτικές προσφορές χώρων για να δημιουργήσουμε υποδομές.

 

το φετινό τεχνικό πρόγραμμα εμπεριέχει αναπλάσεις των τριών εισόδων της πόλης- Με σημεία πληροφόρησης, εκμεταλλευόμενα νέες τεχνολογίες και χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά πρόγράμματα.

 

Τα χωριά μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από περιοχές της πόλης, όπως είναι του Μπασιάκου, των Φιλικών ή του Σέχι.

 

Έχω σχέδιο, είναι κατάθεση ψυχής και αποτέλεσμα εμπειριών 35ετίας.

 

Θα ζητήσω απ' τους πολίτες να κατανοήσουν πως μπορούμε να κάνουμε την πόλη κορυφαία περιφερειακή πρωτεύουσα, σε συνεργασία φυσικά με τους επιχειρηματίες που είναι εδώ αλλά και τους απόδημους. Όλα αυτά όμως με σοβαρότητα, στόχευση και ολοκληρωμένο σχέδιο.

 

Ο Δήμαρχος ακούει τα πάντα, ακόμα κι αυτά που δεν στέκουν.

 

Η πόλη έχει τεράστιο θέμα πάρκινγκ, γιατί αναπτύχθηκε στρεβλά. Εμείς παραχωρήσαμε πλήρη ανεξαρτησία στον μελετητή και μας κατέθεσε την πρόταση. Μπαίνουμε σε μια συνολική διευθέτηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, με ένα δίκτυο μονοδρομήσεων σε όλο το κέντρο.

 

Δυο δημόσια, μεγάλα, υπογεια πάρκινγκ στις παρυφές του εμπορικού κέντρου.

 

Απ' τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της στάθμευσης, θα είμαστε αμείλικτοι. 

 

Τριώροφο πάρκινγκ κάτω απ' το δικαστήριο, επάνω, το πάρκο πρασίνου, που είναι δημοτικός χώρος, θα γίνει χώρος πολιτισμού, που θα τιμά τον απόδημο ελληνισμό.

 

Εις γνώση μας, ήταν δωρεάν το πάρκινγκ δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί."

 

Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη σε λίγο:

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.