Συνεντευξεις

"Τιμή μας να παίξουμε στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τη θεατρική παράσταση "Το σακάκι που βελάζει" μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νότης Παρασκευόπουλος.

 

Το Σάββατο 25/02 θα παρουσιαστεί στην Τρίπολη η θεατρική παράσταση "Το σακάκι που βελάζει" του Στανισλάβ Στρατίεβ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νότη Παρασκευόπουλου, χωρίς να υφίσταται κάποια έκπτωση σε ποιότητα, σκηνικά ή συντελεστές σε σχέση με την παράσταση, όπως αυτή παρουσιάζεται στην Αθήνα.

 

"Το χιούμορ είναι ένα πάρα πολύ καλό φάρμακο σ' όλον τον καθημερινό παραλογισμό, που ζούμε" σχολιάζει ο Νότης συμπληρώνοντας: "Είναι γεγονός, πως το έργο παραμένει ανησυχητικά επίκαιρο. Η διαχρονική γραφή του συγγραφέα ταιριάζει απόλυτα - 41 χρόνια μετά - στην ελληνική πραγματικότητα. Έχουμε να κάνουμε με τον χαμένο χρόνο..."

 

"Το πρόσωπο της γραφειοκρατίας παραμένει το ίδιο...Το έργο θίγει με έναν εξαιρετικά κωμικό τρόπο τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στο δημόσιο υπάλληλο. Ο Στρατίεβ σπάει την κωμωδία με τραγικούς μονολόγους προσδίδοντας την αίσθηση μοναξιάς του πολίτη, όταν μπαίνει σε ένα δημόσιο οργανισμό, και μάλιστα θίγει και το θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων..." προσθέτει ο ηθοποιός.

 

"Μας τιμά, που θα παίξουμε στο Μαλλιαροπούλειο φέτος, που συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε, που ξεκίνησε η αποκατάσταση του θεάτρου" τονίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης. 

 

 

Γιατί το κοινό της επαρχίας δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από εκείνο της Αθήνας για τέτοιου είδους παραστάσεις; Έρχεται για πρώτη φορά στην Τρίπολη η θεατρική ομάδα του Νότη Παρασκευόπουλου; Γιατί επέλεξαν να παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό αυτό το έργο; Μέσα από ποια ανάγκη προκύπτει η θεατρική τέχνη; Ποιο μήνυμα στέλνει ο ηθοποιός και ολόκληρη η θεατρική ομάδα στους ακροατές/θεατές;

 

Ακούστε όσα είπε ο Νότης Παρασκευόπουλος...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.