Συνεντευξεις

"Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τους δασικούς χάρτες, την περίοδο υποβολής ενστάσεων και την πολιτική αντίφαση, που έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες από τοπικούς άρχοντες και εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο περιβαλλοντολόγος - δασολόγος, Πλέσσιας Θεόδωρος.

 

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα ktimatologio.gr μπορεί κάποιος να δει τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, να ενημερωθεί για όσα επιθυμεί σχετικά με το θέμα αυτό και να δει τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσει, στην περίπτωση που θέλει υποβάλει ένσταση για τον χαρακτηρισμό του τεμαχίου γης, που έχει στην κατοχή του.

 

"Το δασολόγιο είναι απαραίτητο για τη χώρα μας, για να γνωρίζουμε τα δάση μας και τις εκτάσεις τους. Φυσικά έχουν υπάρξει μεταβολές στις εκτάσεις των δασών ανά τις δεκαετίες είτε από ανθρώπινο παράγοντα (π.χ. εκχέρσωση δασικών εκτάσεων) είτε από φυσικές καταστροφές (π.χ. πυρκαγιές). Όμως, η χαρτογράφηση των δασών μας πρέπει να γίνεται σωστά και να δίνεται και στον εμπλεκόμενο πολίτη το απαραίτητο χρονικό περιθώριο, ώστε να ανταποκριθεί στις σχετικές του υποχρεώσεις"  τονίζει ο περιβαλλοντολόγος.

 

Ο κύριος Πλέσσιας έκανε σαφές μέσω του "Αρκαδία 93.8" τι είναι οι δασικοί χάρτες και ποια είναι η χρησιμότητά τους. Ο δασολόγος παρατήρησε ότι "οι δασικοί χάρτες είναι έτοιμοι από το 2012 και μέχρι τώρα κάθονταν στα συρτάρια. Τώρα οι πολιτικοί τους θέτουν σε λειτουργία, καθώς αυτή αποτελεί μνημονιακή τους υποχρέωση, προκαλώντας αναστάτωση στους ενδιαφερόμενους και αντιφάσκοντας στα λεγόμενά τους. Υποστηρίζουν, ότι ορθώς εφαρμόζονται οι δασικοί χάρτες, όμως θα πρέπει να "κατέβουν" από το διαδίκτυο, καθώς έχουν λάθη και προκαλούν σύγχυση στους πολίτες."

 

Ποια ακριβώς είναι η λειτουργικότητα του δασολόγου σε αυτήν την υπόθεση; Ποια βήματα ακολουθεί ο πολίτης για να ενημερωθεί σχετικά με την έκταση, που έχει στην κατοχή του; Αν θέλει να υποβάλει ένσταση, πού πρέπει να απευθυνθεί και πόσο θα του κοστίσει; Ποιες είναι οι προθεσμίες ένστασης για τους μόνιμους κατοίκους Ελλάδας και ποιες για τους ομογενείς μας; Ποια στάση έχει κρατήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο πρόεδρος των δημάρχων; Γιατί χαρακτηρίζει ο δασολόγος τους πολιτικούς μας "αντιφατικούς";

 

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κύριος Πλέσσιας...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.