Συνεντευξεις

"Το πολύτιμο Μοσχοφίλερο "φεύγει" από τα ράφια..." (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τα προβλήματα των αμπελουργών Μαντινείας μετά και τον τελευταίο παγετό μίλησε στον "Αρκαδια 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης και Δημοτικών Ενοτήτων Λεβιδίου, Μαντινείας και Κορυθίου, Νικόλαος Γεωργανόπουλος.

 

"Οι ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μεγάλες. Στα χωριά Αρτεμίσιο, Κάψια, Ζευγολατιό, Λουκά, Νεστάνη, Πέλαγος, Άγιος Βασίλης και Στενό οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, πολύτιμο προϊόν, που είναι και το κατ' εξοχήν προϊόν της Μαντινείας "φεύγει" από τους οινοπαραγωγούς. Έχει κατακτήσει τόσο την ελληνική όσο και την ξένη αγορά, όμως δε θα βρίσκεται πια στα ράφια της αγοράς" μας ενημερώνει ο ο αντιδήμαρχος Τρίπολης.

 

Παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και τα προληπτικά μέτρα των αμπελουργών, δε σώθηκαν τα αμπέλια εξ αιτίας της μεγάλης ισχύος του παγετού, εξηγεί ο κύριος Γεωργανόπουλος, ενώ επισημαίνει: "Το θέμα δεν είναι, ότι χάσανε μόνο τη φετινή παραγωγή οι αμπελουργοί, αλλά ότι τα αμπέλια αυτά επηρεάζονται και για την επόμενη χρονιά."

 

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους απέτυχαν τα προληπτικά μέτρα των αμπελουργών, τους χρόνους καταγραφής των καταστροφών και αποζημίωσης των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, καθώς και τους φόβους του για τη "μονοπωλιακή" διαχείριση της όποιας οινοπαραγωγής επιτευχθεί φέτος και ζητά τη βοήθεια του επίσημου κράτους, προκειμένου να σωθεί ο εναπομείνας αγροτικός τομέας: "Ας δει η πολιτεία τα προβλήματά μας και ας σκύψει πάνω τους, αν θέλει να μη ρημάξουν άλλο τα χωριά μας."

 

 Ακούστε, όσα είπε ο Νικόλαος Γεωργανόπουλος...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.