Συνεντευξεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανάπλαση του Μαντζουνείου με ΕΣΠΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την ανάπλαση του ιστορικού Μαντζουνείου κτιρίου της Τρίπολης μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και άλλους στόχους στο νομό Αρκαδίας, μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Κορκολής Παναγιώτης.

 

Ο Αρκάς Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Κορκολής Παναγιώτης, αναφέρθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία έχουν εγκριθεί και ισχύουν μέχρι το 2013. Από τα συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εγκριθεί για την Πελοπόννησο μέσω του Εθνικού Σκέλους Προγραμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με κυριότερο στόχο την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Πελοποννήσου -ειδικότερα μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες του Ιουνίου 2016- τα 1,3 εκ. ευρώ θα εκπονηθούν για έργα στο Δήμο Τρίπολης.

 

Σε αποκλειστική του δήλωση στον Αρκαδία 93.8, ο κ. Κορκολής ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την ανάπλαση του Μαντζουνείου κτιρίου. Αναλυτικά ανέφερε:

 

"Για την Αρκαδία έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα για την εκμετάλλευση παλιών ιστορικών κτιρίων, που αφορά στο Μαντζούνειο κτίριο στο κέντρο της Τρίπολης (όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική Ορχήστρα Τρίπολης) και στο Δημοτικό Σχολείο Σέρβου Γορτυνίας. Εκτός από την ανάπλαση του Μαντζουνείου κτιρίου, θα υπάρξει και εμπορική εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς θα μπορέσει να εξυπηρετήσει και ανάγκες εστιατορίου, καφετέριας κτλ, με τα έσοδα να διατίθενται στο Δήμο Τρίπολης. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει τόσο το κτίριο αυτό καθ' αυτό όσο και την πόλη ολόκληρη!" επισημαίνει ο κύριος Κορκολής.

 

"Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί 12% απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Ελλάδα και μέχρι το τέλος του 2017 πρόκειται να αγγίξει το 20%. Σαφώς και είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα απορρόφησης των προγραμμάτων, καθώς αυτή πραγματοποιείται τώρα με πενταπλάσια ταχύτητα απ' ότι σε περιόδους προηγούμενων κυβερνήσεων, όμως αυτό δε σημαίνει, ότι δε θέλουμε να γίνουμε ακόμα ταχύτεροι!" τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ενώ αναφορικά με τη δική του εκτίμηση για το έργο, που χρήζει άμεσης εφαρμογής στην περιοχή μας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της, σχολίασε:

 

"Επειδή γνωρίζω ότι υπάρχουν προβλήματα με τον υδροφόρο ορίζοντα και την άρδευση της περιοχής της Τρίπολης, ένα έργο που θα μπορούσε να έχει άμεση εφαρμογή και να κάνει καλό στην τοπική οικονομία, είναι η μετατροπή του βιολογικού καθαρισμού από δευτεροβάθμια επεξεργασία σε τριτοβάθμια, ώστε να μπορεί το καθαρό νερό, που θα βγαίνει από το τριτοβάθμιο καθαρισμό, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση των εκτάσεων γύρω από την Τρίπολη."

 

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κύριος Κορκολής...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.