Συνεντευξεις

Λυσίκατος στον 938: "Τα κοιμητήρια είναι ανοιχτά μουσεία!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τη συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στην Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων Ευρώπης και στο διεθνές συνέδριο Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής των Κοιμητηρίων, μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" ο δήμαρχος Ν. Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος.

 

"Τα κοιμητήρια θεωρούνται ανοιχτά μουσεία, καθώς σε αυτά περιλαμβάνονται εκτός από τα ιστορικά στοιχεία του τόπου, αξιόλογα μνημεία με γλυπτά μοναδικής αξίας, όπως συμβαίνει στο κοιμητήριο Αγίων Πάντων Λεωνιδίου" επισημαίνει ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου, "Πάνω Στην Ώρα".

 

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο αναδεικνύεται η περιοχή, που φιλοξενεί και διαφυλάσσει καλλιτεχνικά δημιουργήματα ακόμη και μέσα σε ένα κοιμητήριο, αλλά και ολόκληρη η χώρα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας την αξία διάσωσης, ανάδειξης και συνέχειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

 

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κύριος Λυσίκατος...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.