Συνεντευξεις

"Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη" (ηχητ.)

O Δημήτριος Κωστόγιαννης, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον arcadia 93.8 στις 10 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε στην υπόθεση της αίτησης ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών αλλά και στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Αφορμή της συνεντεύξεως αποτέλεσε η κοινή δήλωση 12 πρώην Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, μεταξύ αυτών και του κ. Κωστόγιαννη, σχετικά με ερωτήματα που εγείρονται για την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών και το κατά πόσο η Κυβέρνηση επιβάλει αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωστόγιαννης τόνισε πως δεν είναι δυνατόν, σ' ένα κράτος Δικαίου, να υφίστανται πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο των Δικαστών, ενώ χαρακτήρισε τη σύλληψη ενός εκ των Τούρκων στρατιωτικών-του ιδίου, ο οποίος πέτυχε να του χορηγηθεί άσυλο αλλά κατόπιν η απόφαση ανακλήθηκε προσωρινά- από τις ελληνικές αρχές ως "ακατανόητη και παράνομη ενέργεια".

Ακούστε εδώ τι είπε ο κ. Κωστόγιαννης στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω"...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.