Συνεντευξεις

Νικολάκου: "Δεν κατάλαβα γιατί μηνύθηκα. Όλα στο φως"

Στον arcadia938 μίλησε, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου, για της μηνύσεις σε βάρος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της ιδίας, που κατέθεσε η εργοληπτική εταιρεία "Εύκτιτος Τεχνική Α.Ε.", γιατί δεν υλοποιούν τις δικαστικές διαταγές πληρωμής προς την εταιρεία.

 

"Η κ. Νικολάκου τόνισε ότι, από τη στιγμή που έγινε η μήνυση εις βάρος μας δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα γιατί η υπόθεση είναι σε δικαστική εξέλιξη. Αφορά έργα, που είχαν γίνει πολύ πριν από εμάς, το 2008 και το 2009 και εταιρεία διεκδίκησε να πάρει κάποια χρήματα. Η τεχνική μας υπηρεσία λέει ότι, η εταιρεία δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ γιατί οι εργασίες δεν έχουν γίνει ποτέ. Μου κάνει εντύπωση, γιατί η μήνυση έχει να κάνει με εμένα και τον κ. Πέτρο Τατούλη και όχι με όποιους ήταν υπεύθυνοι για την καθυστέρηση της πληρωμής τότε. Αυτοί έπρεπε να μηνυθούν. Δεν είχα καμία εμπλοκή με το έργο. Εχθές, δόθηκε και η εντολή να γίνει αυτοψία και απ'ότι πληροφορήθηκα, οι υπηρεσίες επιμένουν ότι είναι μηδενικά τα ποσά γιατί είναι μηδενικές οι ποσότητες. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Όταν έρχεται, η τεχνική υπηρεσία και ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών μαζί με δύο προϊσταμένους και λένε ότι, οι εργασίες αυτές ποτέ δεν έγιναν δεν μπορούμε να δώσουμε δημόσιο χρήμα.

Βεβαίως και πρέπει να εκτελούνται οι δικαστικές αποφάσεις... Από την άλλη πλευρά, ο Διευθυντής μας και οι επιβλέποντες του έργου, εγγράφως αλλά και προφορικά και μετά από αυτοψία, τόνισαν ότι δεν βγήκε άκρη καθώς η υπηρεσία μιλάει για μηδενικές ποσότητες. Τα λεφτά είναι των πολιτών. 

Το δικαστήριο είπε, ότι βεβαίως να πληρωθούν οι ποσότητες ανά τιμή μονάδας αλλά οι τεχνικές υπηρεσίες είπαν ότι, οι μονάδες είναι μηδενικές.

Θα ενημερώσω την Πέμπτη και την Οικονομική Επιτροπή γιατί πρέπει όλα να είναι στο φως.

Δεν είναι η μόνη εταιρεία που μας ζητάει λεφτά. Μας έχουν ζητήσει και άλλες. Όλοι κάνουμε το αγώνα μας με σοβαρότητα και επειδή η χώρα μας περνάει κρίση πρέπει τα πράγματα να τα δούμε πολύ σοβαρά.

Είναι αληθές ότι, υπάρχει η μήνυση και όταν θα εξελιχθεί η υπόθεση θα τοποθετηθώ δημόσια γιατί πρέπει να εκτελεστούν οι αποφάσεις και τις σεβόμαστε όλοι αλλά όταν οι υπηρεσίες το αρνούνται όλο αυτό και σε αυτό το βαθμό, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να το δούμε. Όσο καθυστερεί η πληρωμή μεγαλώνουν οι τόποι υπέρ των εταιρειών. Ας γίνουν ρυθμίσεις στο κανονισμό προς το καλύτερο."

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.