Συνεντευξεις

"Μέχρι τέλος Μάρτη 15 οικογένειες προσφύγων στην Τρίπολη" (ηχητικό)

Για το στάδιο εξέλιξης των διαδικασιών εγκατάστασης των προσφύγων στην Τρίπολη, για την ημερομηνία έλευσής τους και τα οφέλη του Δήμου Τρίπολης και της τοπικής κοινωνίας μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Μπερέτσος Μαρίνης.

 

"Βρισκόμαστε σε πυρετώδεις διαδικασίες για την προετοιμασία των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων. Σήμερα (Τετάρτη 14/03) θα υπογράψουμε και τα συμβόλαια μίσθωσης ακινήτων με τους ιδιοκτήτες τους. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς ιδιοκτητών διαμερισμάτων για την ενοικίασή τους, κάτι που μας χαροποιεί και μας δείχνει, ότι υπάρχει θετική διάθεση από τους δημότες Τρίπολης" δήλωσε ο κύριος Μπερέτσος σχετικά με την εικόνα, που έχει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα για την εγκατάσταση προσφύγων στην Τρίπολη.

 

"Κάνουμε αγώνα δρόμου, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες δεκαπέντε (15) πρώτες οικογένειες προσφύγων στα διαμερίσματά τους! Άμεσα θα εκδοθεί για όλους τους φιλοξενούμενους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, ενώ θα είναι δυνατή και η επαγγελματική τους δραστηριοποίηση μέσω ελεγκτικής επιτροπής" αποσαφηνίζει ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

 

Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόνισε: "Θα υπάρξουν τμήματα υποδοχής σε σχολεία της Τρίπολης, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη κανονική ένταξη των παιδιών στα τμήματα των σχολείων, όπου θα ανήκουν!"

 

Ακούστε όλα, όσα είπε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.