Συνεντευξεις

Καϋμενάκης: Μηδενική η βοήθεια της Πολιτείας στον Αστέρα

Ο Γιάννης Καϋμενάκης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, βρέθηκε στο στούντιο του arcadia 938, μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο, και έδωσε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί

Πέρα από τις ερωτήσεις αθλητικού ενδιαφέροντος, ο κ. Καϋμενάκης απάντησε και σε ερωτήσεις πολιτικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως αυτές εκφράστηκαν από το Νίκο Γρίτση και το Χρήστο Καρνέζη.

 

Σε ερώτηση σχετική με την στήριξη της Πολιτείας προς την ΠΑΕ, ο κ. Καϋμενάκης ήταν κατηγορηματικός:

Mηδέν. Δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, που έχουμε την ομάδα, από κανέναν, είτε Περιφέρεια λέγεται αυτό είτε Δήμος λέγεται αυτό, είτε Πολιτεία λέγεται αυτό. Δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια από πουθενά. Και δεν περιμένουμε βοήθεια διότι δεν θα έχουμε. Βεβαίως και θέλουμε βοήθεια, αλλά αν ήταν να λάβουμε, φαντάζομαι θα είχαμε πάρει κάποια ήδη.

Από το δρόμο που οδηγεί στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" πέρασε η Τότεναμ, η Σάλκε, η Μπεσίκτας, η Μάιντς αλλά δεν ντράπηκε ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο Περιφερειάρχης. Δεν θα ντραπούν, ούτε αν έρθει η Μπαρτσελόνα. Δεν νομίζω πως υπάρχει διάθεση για βοήθεια. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά δεν υπάρχει διάθεση.  

 

Σε ερώτηση που είχε σχέση με πρόσφατη δήλωση του κ. Δημήτρη Παυλή, σύμφωνα με την οποία "στην Τρίπολη δεν έχει γίνει τίποτε εδώ και 30 χρόνια που να δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη", προφανώς αγνοώντας την υπόθεση "Αστέρας" και γενικότερα τον Αρκαδικό αθλητισμό, ο κ. Καϋμενάκης είπε τα εξής:

 

Το τι γίνεται σε μια πόλη, δεν έχει να κάνει με το τι γίνεται σε μια ιδιωτική εταιρεία, όπως ο Αστέρας. Φαντάζομαι πως ο κ. Παυλής εννοούσε το τι κάνει εκείνος σαν δήμαρχος για την Τρίπολη. Για να δοθεί προστιθέμενη αξία δεν φτάνει μόνο να κάνει πράγματα μια ιδιωτική επιχείρηση.

Ζω την πόλη εδώ και 20 χρόνια και εκείνο που έχω δει να γίνεται είναι δύο πλατείες και δύο πεζόδρομοι, και αυτά στην θητεία του προηγούμενου Δημάρχου. Τι έχει κάνει ο κύριος Παυλής στα 4 χρόνια  που είναι δήμαρχος να μας πει,  ή  τι έκαναν οι προκάτοχοι του. Το θέμα δεν είναι να κρίνουμε τους προηγούμενους αλλά τους εαυτούς μας. Για την υστεροφημία του ο καθένας.

Για παράδειγμα εγώ και ο κύριος Μπάκος παραλάβαμε έναν Αστέρα στα τοπικά και τον φτάσαμε στην Super League και στην Ευρώπη. Αυτό κάναμε  εμείς. Ο επόμενος θα πρέπει να μας ξεπεράσει. Ο τοπικός άρχων θα πρέπει να πει ότι δεν έχει γίνει τίποτα αλλά  και ότι επί δικιάς μου δημαρχίας έγιναν 1,2,3,4 πράγματα. Να τα βλέπουμε αυτά τα πράγματα όμως, όχι μόνο να τα λέμε στη θεωρία. Το παν σήμερα είναι το πόσο χρήμα έρχεται στην πόλη και το αν έχει δουλειά ο κόσμος. Όλα τ' άλλα είναι "μπουρδολογίες".

 

O κ. Καϋμενάκης αναφέρθηκε και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Τατούλη, ερωτώμενος σχετικά με τη συχνή παρουσία του κ. Τατούλη στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" αλλά και κάποια έργα που η Περιφέρεια έχει αναλάβει στην περιοχή της Σκυρίτιδας, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Ο κ. Καϋμενάκης αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής:

Όποτε θέλει, καλώς να έρχεται ο κ. Τατούλης. Είναι ευχαρίστησή μας να έρχεται στο γήπεδο.

 

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Καϋμενάκη, σχετικά με το τι θα έκανε αν κάποιος του παρέδιδε τα κλειδιά της πόλης και τον καλούσε να κάνει ότι πιστεύει πως θα την βελτιώσει, ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα αναφέρθηκε εκτενώς στην ευρύτερη περιοχή, τις δυνατότητές της όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τις ελλείψεις της:

 

Η πόλη είναι μια χαρά, έχει τις ομορφιές της, η περιοχή είναι πανέμορφη, εγώ την αγαπώ πάρα πολύ, γι' αυτό και προσπαθώ να περνώ όσο περισσότερο χρόνο μπορώ σ' αυτό το "τρίγωνο", Ναύπλιο-Τρίπολη-Σπάρτη, μέχρι την Πύλο. Δεν υπάρχει τέτοια περιοχή στη γη, με τέτοιες ομορφιές, θάλασσα, βουνό, πεύκο, έλατο, δρυς..Ότι θέλεις..Καλό φαγητό, τα πάντα..Για να μην πάμε και στην ιστορία αυτής της περιοχής. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Στη Σιγκαπούρη, υπάρχει ένας τεχνητός λόφος, δεν είναι πάνω από τριάντα μέτρα ύψος, ο οποίος λέγεται "Λόφος της  Μυκηναϊκής Μυθολογίας" . Πριν αρκετά χρόνια, είχα πάει εκεί την περίοδο του Πάσχα, Απρίλιο μήνα. Το νούμερο του εισιτηρίου μου ήταν 3.5 εκατομμύρια. Μιλάμε για ένα λοφίσκο με πήλινα ομοιώματα. Εδώ, στα 50 χιλιόμετρα έχουμε τη Σπάρτη, η ονομασία της οποίας είναι ανάμεσα στις πέντε πιο γνωστές λέξεις του κόσμου, και δεν έχουμε ούτε έναν τουρίστα. Η Τρίπολη είναι συνδυασμένη με την απελευθέρωση της Ελλάδος, είναι μέρος της "ζωντανής" ιστορίας της χώρας. Κι έχουμε ένα "κουτσουρεμένο" άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Πριν από 12 με 14 χρόνια, εγώ και ο κ. Μπάκος δώσαμε πρόταση για ανάπλαση στον τότε Δήμαρχο, τον κ. Σωτηρόπουλο, με δικά μας έξοδα. Πρόταση με καινούργια αγάλματα και νέες ιδέες. Ποτέ δεν έγινε. Η Τρίπολη θα έπρεπε να έχει πέντε εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Η Σπάρτη και το Ναύπλιο, πενήντα εκατομμύρια. Είναι εύκολο να γίνει αυτό. Αλλά, όταν, για παράδειγμα, δεν έχει λιμάνι το Ναύπλιο, πως να κάνεις δουλειά..Όταν οι δρόμοι προς Ναύπλιο είναι.."σοκάκια", πως να κάνεις δουλειά..Χρειάζονται πέντε πράγματα να γίνουν. Πρώτα απ' όλα δρόμοι, ξενοδοχεία και ανάδειξη της ιστορίας σου. Εδώ δεν έχει Μουσείο η Σπάρτη. Η Τρίπολη δεν έχει Μουσείο του Κολοκοτρώνη. Τι να έρθει να δει ο επισκέπτης; Τη βρώμα του Δήμου; Που δεν έχει ένα λουλούδι όλη η Τρίπολη; 

 Τέλος, σε ερώτηση που αφορούσε το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Μπάκος, δεν μιλάνε συχνά δημόσια, ο κ. Καϋμενάκης δήλωσε: 

Δεν είναι δική μας δουλειά να μιλάμε. Δεν προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι άλλο, μέσω του ποδοσφαίρου. Επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν έχουμε, Μ.Μ.Ε. δεν έχουμε, από το κράτος δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ επιδότηση. Δεν θέλουμε εμείς να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, που μπαίνουν κάποιοι άλλοι. Κάνουμε αυτό που θέλουμε, αυτό που μας ευχαριστεί. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα καλή, να έχουνε δουλειά 50-100 οικογένειες, να περνάνε καλά, αυτό είναι. Αν η πόλη και η περιφέρεια το τιμήσει αυτό, εννοώ τους πολίτες, και γεμίσει το γήπεδο, ο Αστέρας θα πάει πολύ πιο ψηλά. Αν μείνουν τα πράγματα όπως είναι, δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η ομάδα χωρίς κόσμο. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.