Συνεντευξεις

"Το Μεγαβούνι δε θα γίνει νέα χωματερή!" (video)

Στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή του Γιώργου Ηλιόπουλου "Έι εσείς οι απ' έξω", μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, Τάσος Κακλαμάνος, την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Ο κ. Κακλαμάνος, που είναι και μέλος της παράταξης που έχει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου:

"Υπηρετώ ανελλιπώς την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1975! Το δημοτικό συμβούλιο απέκτησε κανονισμό λειτουργίας, τον οποίο ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο και σήμερα σχεδόν ομόφωνα δεν τηρείται! Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη μου, όμως κάποιοι λειτουργούν αυτόνομα, προκειμένου να "κάνουν το κομμάτι τους"! Οι πόρτες του δημαρχείου και των υπηρεσιών είναι πάντα ανοιχτές για όλους. Όποιος θέλει, μπορεί να επισκεφθεί το γραφείο που θέλει προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις, που χρειάζεται! Ποιος το έκανε; Κανείς! Φέρνουν τις ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο και δυσκολεύουν την ορθή του λειτουργία!"

"Γιατί το δημοτικό συμβούλιο, που είναι ένα νομοθετικό σώμα, να πρέπει να γίνεται απολογητικό σώμα; Λειτουργούν εσκεμμένα εις βάρος της λειτουργίας του, για να το οδηγήσουν στον διασυρμό! Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους κανόνες λειτουργίας!"

 

Για τον επιλεκτικό αποκλεισμό ΜΜΕ  από ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης στις 20 Μαρτίου 2018:

"Έχετε δώσει υπερβολικές διαστάσεις σε ένα θέμα ελάσσονος σημασίας. Την εκδήλωση την κάλυψε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, γιατί είναι η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης. Επίσης εκλήθη κι ένας τηλεοπτικός σταθμός, από τον οποίο μπορούσατε να πάρετε όλο το υλικό της εκδήλωσης. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω την απόφαση του Δημάρχου. Αυτό αποφάσισε, ορθώς έπραξε!"

 

Για την απουσία του Δημάρχου από το δημοτικό συμβούλιο της 27ης Μαρτίου:

"Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να απουσιάσει από το δημοτικό συμβούλιο για λόγους υγείας και, νομίζω, είχε το δικαίωμα να μην ειδοποιήσει και κανέναν!"

 

Για την κυκλοφοριακή ρύθμιση:

"Υπάρχει άναρχη λειτουργία στη στάση και στη στάθμευση στην Τρίπολη. Το 1996 ήταν το έτος γέννησης κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης μας. Η Τρίπολη χρειάζεται μία συνολική μελέτη, η οποία έχει ψηφιστεί εδώ και ενάμιση χρόνο από το δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και έχει "κολλήσει" στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία απευθύνθηκε στα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση μιας γραφειοκρατικής αγκύλωσης!"

 

Για τα απορρίμματα:

"Οι δήμοι έχουν την ευθύνη της περισυλλογής μόνο! Η Περιφέρεια αποφάσισε να ξεκινήσει μία διαδικασία για τη λύση του προβλήματος. Η λύση αυτή όμως είναι ακριβή και χρονικά θα κρατήσει πολύ ακόμα! Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τον τρόπο διάθεσης των απορριμμάτων. Η πόλη μας είναι πεντακάθαρη!"

"Η επιλογή του Μεγαβουνίου δεν έγινε για να φτιάξουμε άλλον ένα σκουπιδότοπο, αλλά για να αποσυμφορίσουμε την Αγία Τριάδα και τον Άγιο Βλάση. Έχουμε εξασφαλίσει 600.000 ευρώ για τα έργα και λάβαμε από την κυβέρνηση την υπόσχεση, ότι θα χρηματοδοτηθούμε για τη συνέχειά τους!"

 

Για το Πάσχα 

"Ο Δήμος κάνει ότι μπορεί καλύτερο, αυτό πιστώνεται και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον κ. Βρέντα. Βέβαια, ξέρετε, οι θρησκευτικοπολιτιστικές εκδηλώσεις δεν είναι θέμα μόνο του Δήμου. Πρέπει να υπάρχει και συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων. Για διάφορους λόγους, η τελευταία αυτή έχει ατονίσει τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως το Πάσχα του 2018 στην Τρίπολη θα είναι επιτυχημένο και θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών.

 

 Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.