Συνεντευξεις

"Η αγάπη για το Λεβίδι μάς κρατάει ενεργούς!" (ηχητικό)

Ο εθελοντισμός, που αναπτύσσεται υποδειγματικά στην τοπική κοινότητα Λεβιδίου από τους κατοίκους της περιοχής, ήταν το θέμα της εκπομπής "Πάνω Στην Ώρα".

 

Στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" μίλησε ο κ. Λούρας Χρήστος -Πρόεδρος Φιλοτεχνικού Συλλόγου Λεβιδίου- και ο κ. Ζάβος Δημήτρης -μέλος Συλλόγου Σωματικής Αγωγής "Ορχομενός Λεβιδίου"- για τον εθελοντισμό!

Σε μία εποχή, κατά την οποία ο ατομικισμός και ο οπορτουνισμός βασιλεύουν, μία σπίθα εθελοντισμού και αλτρουισμού από το Λεβίδι Αρκαδίας δίνει την ελπίδα, πως κάποιοι άνθρωποι, τελικά, αγαπούν τον τόπο τους και δουλεύουν γι' αυτόν!

Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, δύο διαφορετικές γενιές από το Λεβίδι, μας μίλησαν για τον εθελοντισμό, για την αγάπη τους για τον τόπο τους και το κίνητρο, που τους ωθεί να δραστηριοποιούνται πολιτιστικά τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας έτσι επισκέπτες, διερχόμενους ταξιδιώτες και κάνοντας γνωστό το Λεβίδι σε κάθε γωνιά της χώρας!

Το φετινό καλοκαίρι διοργανώθηκαν στο Λεβίδι συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, γιορτή νεολαίας και το καθιερωμένο, ετήσιο πανηγύρι! Διοργανωτές όλων αυτών των εκδηλώσεων ήταν οι ίδιοι οι Λεβιδιώτες! Με προσωπική εργασία των κατοίκων, υλικά και πρώτες ύλες από τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους, υλοποιήθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις ποιότητας, ψυχαγωγείας και χαράς!

Όλοι οι σύλλογοι μαζί, χωρίς καμία πολιτική απόχρωση, προετοίμασαν τα πάντα για τον τόπο τους και για ακόμη μία χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποτελώντας την αιτία να ακουστεί το Λεβίδι παντού! Διοργάνωση, πρώτες ύλες, "γραμμή παραγωγής" και καθαριότητα ήταν τα στοιχεία, για τα οποία αξίζουν "συγχαρητήρια" όλοι οι Λεβιδιώτες, οι οποίοι με δικά τους έξοδα καθάρισαν την τοπική κοινότητα Λεβιδίου μετά από γιορτές και πανηγύρια -καθώς το απορριμματοφόρο, που έχει οριστεί από τον Δήμο Τρίπολης να περνάει από το Λεβίδι, δεν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής...

Ακούστε όλα τα ενδιαφέροντα, που μας είπαν οι κ. Λούρας και Ζάβος...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.