Συνεντευξεις

"Τα παιδιά προσφύγων έχουν κίνητρο μάθησης" (ηχητικό)

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα προσφυγόπουλα στον Δήμο Τρίπολης μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Μαρίνης Μπερέτσος.

Ξεκίνησε την Πέμπτη (11/10) η σχολική χρονιά για τα παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται προσωρινά στον Δήμο Τρίπολης.

"Η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα ξεκίνησε χθες (Πέμπτη) σε όλη την χώρα, οπότε και στον Δήμο Τρίπολης, για τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για παιδιά, τα οποία έχουν μείνει μέχρι και 2 χρόνια έξω από τα σχολεία, λόγω της διαρκούς μετακίνησής τους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζω, τα παιδιά των προσφύγων έχουν ισχυρό κίνητρο για μάθηση - και μαζί τους το ίδιο και οι γονείς τους!" είπε ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος στην εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα"

Ο κ. Μπερέτσος διευκρίνισε, ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (έφηβοι) λόγω ζητημάτων υγείας - κυρίως- δεν έχουν σχηματίσει ακόμα τμήμα για το Γυμνάσιο και Λύκειο. Για τον Δήμο Τρίπολης έχουν οριστεί το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Όλα τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί και τηρούν τους κανόνες υγιεινής, ενώ άμεσα και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο η Αναπτυξιακή Πάρνωνας θα προβεί και σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τις γυναίκες των οικογενειών αυτών.

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κ. Μπερέτσος...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.