Συνεντευξεις

Τρίπολη: Οικογενειακός γιατρός, θέσεις εργασίας, νέο μηχάνημα (ηχητικό)

Για τον οικογενειακό γιατρό, την απόκτηση μηχανήματος ψηφιακής ακτινογραφία, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς το Κέντρο Υγείας Τρίπολης και τις  κενές θέσεις εργασίας μίλησε στον Αρκαδία 938 η Δ/ντρια του Κέντρου, Παπαγεωργάκη Σταυρούλα.

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις των δημοτών Τρίπολης για την εγγραφή τους στο θεσμό του οικογενειακού ιατρού, με αρκετούς να μένουν "εκτός". Ποιες θα είναι όμως οι συνέπειες, για όσους δεν πρόλαβαν ή αμέλησαν να εγγραφούν;

"Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα για τον πολίτη, που θα χρειαστεί να εξεταστεί και δε θα είναι εγγεγραμμένος στη λίστα του οικογενειακού ιατρού. Ισχύουν ακριβώς οι ίδιες διαδικασίες αντιμετώπισης των πολιτών. Όλοι έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στους τομείς υγείας και περίθαλψης, ακόμα και όσοι είναι ανασφάλιστοι! Το όριο εγγεγραμμένων για τον κάθε ένα από τους τρεις ιατρούς μας για τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού είναι οι 2.250 πολίτες. Ήδη συμπληρώθηκε αυτός ο αριθμός για τους γιατρούς μας, όμως οι πολίτες δε χρειάζεται να αγχώνονται ή να ανυσηχούν για κάτι. Επιπλέον, περιμένουμε νέες εξαγγελίες από το Υπουργείο σχετικά με τροποποίηση του εν λόγω θεσμού, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί ιατροί για να τον υποστηρίξουν..." ξεκαθαρίζει στον Αρκαδία 938 και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τρίπολης, κα. Παπαγεωργάκη Σταυρούλα.

"Σκοπός μας εδώ, στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης, όπου βρίσκεται και η 1η Τ.Ο.Μ.Υ., είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος, ακόμα κι αν είναι ανασφάλιστος! Δε θέλουμε να υπάρχει ασθενής, ο οποίος αποκλείεται από τις δομές υγεία και περίθαλψης! Αναφορικά με τον οικογενειακό ιατρό, στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης είναι δύο παθολόγοι κι ένας γενικός ιατρός. Παιδίατρος υπάρχει, αλλά όχι μόνιμος, γι' αυτό και δεν συμπεριλαμβάνεται στον θεσμό αυτό. Να επισημάνω, ότι παιδίατρο επισκέπτονται τα απιδιά ηλικίας έως 16 ετών!" πρόσθεσε η κα. Παπαγεωργάκη.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τρίπολης αναφέρθηκε στην παραλαβή νέου μηχανήματος ψηφιακής ακτινογραφίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ εξέφρασε τη χαρά της για την ικανοποίηση του αιτήματος του Κέντρου Υγείας Τρίπολης για δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς σε αυτό!

Τέλος, υπενθύμισε την προκήρυξη πρόσληψης 4 ιατρών στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης, για την οποία η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους ιατρούς έχει ξεκινήσει από την 01/01/2019 και λήγει στις 30/01/2019, τονίζοντας την τεράστια πληγή στο ιατρικό σύστημα από τους ιατρούς, που φεύγουν από την Ελλάδα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες χώρες!

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.