Συνεντευξεις

Κατσαφάνας: "Χρωστάμε κάτι στην αυτοδιοίκηση" (video)

O υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, στον arcadia 93.8

O πρώην Δήμαρχος Σκυρίτιδας ανέπτυξε, στο πλαίσιο της εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω" και στο δημοσιογράφο Γιώργο Ηλιόπουλο, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές αλλά και το γενικότερο "όραμά" του σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κατσαφάνας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, έτοιμος να συνεισφέρει στις συνεργασίες που καθιστά απαραίτητες η μεταρρύθμιση "Κλεισθένης" και η συνακόλουθη υιοθέτηση της αναλογικότητας της ψήφου στην αυτοδιοίκηση, ωστόσο, παράλληλα, επεσήμανε πως ο ίδιος είναι ένθερμος "οπαδός" της έννοιας του "κοινοτισμού", δηλαδή του "αρχετυπικού" τρόπου οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος Δήμαρχος επανέλαβε πως θα παρουσιάσει εξειδικευμένες προτάσεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν την Τρίπολη, δίνοντας έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων. Όπως είπε δε χαρακτηριστικά, γύρω του βρίσκονται 40 άνθρωποι, διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων, φιλοδοξία του δε είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ως "συμμέτοχους" στην προσπάθειά του αυτή.

Ο κ. Κατσαφάνας δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική στην κεντρική πολιτική που ασκείται έναντι της αυτοδιοίκησης ("δημιουργεί περιχαρακωμένους, απομονωμένους πολίτες στα χωριά"), να δηλώσει πως δεν κάνει κριτική σχετικά με τα πεπραγμένα άλλων αυτοδιοικητικών ("δεν θα ρίξω νερό στο μύλο της απαξίωσης της αυτοδιοίκησης"), αλλά και να καλέσει τους.."κρυμμένους", όπως τους χαρακτήρισε, που τον κατηγορούν ως "αιθεροβάμονα", να έλθουν μπροστά και να καταθέσουν τις απόψεις τους ανοικτά.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.