Συνεντευξεις

"Δεν οδηγούμε ποτέ μέσα σε ρέμα με νερά!" (ηχητικό)

Για την επικινδυνότητα της διάσχισης ρεμάτων με όχημα -κυρίως όταν βρέχει- και τον τρόπο αντιμετώπισης μίας επερχόμενης μετωπικής σύγκρουσης μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Τάκης Πουρναράκης.

"Χρειαζόμαστε πινακίδα, να μας πει "μην πηδάς από το μπαλκόνι σου;" Χρειαζόμαστε πινακίδα, να μας πει "μην περνάς από το ρέμα, ειδικά όταν βρέχει και τα νερά είναι ορμητικά;" διερωτήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης, μιλώντας σήμερα στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" με αφορμή την παράσυρση οχήματος από ορμητικά νερά το Σάββατο το βράδυ στην Κρήτη.

"Ακόμα κι όταν γνωρίζουμε πολύ καλά μία περιοχή, δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και να υποτιμάμε την επικινδυνότητα του φαινομένου. Δε γνωρίζουμε αν είχε γίνει χρήση αλκοόλ από τον οδηγό στο συγκεκριμένο περιστατικό, όμως οφείλουμε να είμαστε πάντα προσεκτικοί και συνετοί!" τονίζει ο κ. Πουρναράκης.

Στη συνέχεια -και με αφορμή την επικινδυνότητα των στροφών αλλά και του οδοστρώματος σε αρκετά σημεία του οδικού σημείου της Αρκαδίας- ο δημοσιογράφος μας έδωσε συμβουλές για την κατά το δυνατό σωστή αντιμετώπιση μιας επερχόμενης μετωπικής σύγκρουσης, χωρίς να παραλείπει να επισημαίνει τις ευθύνες του κάθε εμπλεκομένου σε ένα πιθανό τροχαίο: "Όσο εγκληματική είναι η ανάπτυξη ταχύτητας για προσπέραση, ειδικά σε "τυφλό σημείο", όπως είναι οι στροφές, άλλο τόσο εγκληματική είναι και η κάτω του επιτρεπτού ορίου ταχύτητα του οχήματος, που προκαλεί την προσπέραση!"

Τι κάνουμε όμως για να αποφύγουμε τη σύγκρουση, όταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και πάνω σε στροφή γίνεται προσπέραση; Γιατί η μετωπική σύγκρουση σε τέτοια περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία και πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί;

Ακούτε κάθε μέρα τον Τάκη Πουρναράκη μέσα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζετε μέσα από το arcadia938.gr στη στήλη "Προσοχή Στο Δρόμο".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.