Συνεντευξεις

"Βάλτε τις μάσκες σας, πάρτε τα ποδήλατά σας και... φύγαμε!" (ηχητικό)

Για την 1η Ποδηλατική Καρναβαλιάδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Τσικνοπέμπτη, μίλησε στον Αρκαδία 938 ο διοργανωτή της κίνησης, Γιώργος Φαρφαράς.

Το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης (28/02) στα Αλώνια της Μεταμόρφωσης θα στηθεί ψησταριά από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης για να "τσικνίσει" η μέρα, ως είθισται! 

"Από τη 1:30 μ.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ. περίπου και αφού θα έχουμε φάει τα σουβλάκια μας και θα έχουμε πιει με μέτρο το κρασάκι μας, θα φορέσουμε τις μάσκες μας, θα πάρουμε τα ποδήλατά μας και θα κάνουμε μία όμορφη και γιορτινή βόλτα στους δρόμους της Τρίπολης! Θα περάσουμε πολύ όμορφα και ταυτόχρονα θα περάσουμε το μήνυμα σε πολιτικούς και δημότες, ότι το ποδήλατο μπορεί να γίνει κομμάτι της ζωής μας!" λέει στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο διοργανωτής αυτής τη πρωτότυπης ποδηλατάδας, Γιώργος Φαρφαράς.

"Είναι η πρώτη φορά, που διοργανώνουμε κάτι τέτοιο και, μάλιστα, είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για να ετοιμαστούμε, αλλά ευελπιστούμε, ότι ο κόσμος θα θελήσει να πάρει μέρος σε μία τέτοια δράση! Άλλωστε, γι' αυτό και τοποθετήσαμε χρονικά τη δράση μετά το ωράριο των σχολείων, έτσι να προλάβουν οι γονείς να ετοιμάσουν τα παιδιά τους και να μας συναντήσουν!" προσθέτει ο κ. Φαρφαράς.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά των καθημερινών δυσχερειών, που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ποδηλάτων στην Τρίπολη, αλλά και προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να λυθούν τα υπαρκτά προβλήματα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των πολιτών και ανεβάζοντας το πολιτιστικό επίπεδο της Τρίπολης. 

Αναφέροντας αρκετά παραδείγματα από μέτρα και συνήθειες, που έχουν υιοθετηθεί από πόλεις ευρωπαϊκών χωρών, και τονίζοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα -τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον- της χρήσης ποδηλάτου, ο κ. Φαρφαράς έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και συνηθειών αλλά και για ανάγκη ύπαρξης πολιτικής βούλησης, ώστε να αποκτήσουμε μία πιο "ανθρώπινη" πόλη!

Έλλειψη παιδείας, έλλειψη υποδομών, έλλειψη πολιτικής βούλησης, έλλειψη διάθεσης για αλλαγή ,μας κρατούν πίσω! Έλλειψη κατάλληλων χώρων ποδηλασίας, έλλειψη ποδηλατοδρόμων, έλλειψη υποδομών για χώρους στάθμευσης ποδηλάτων και αυτοκινήτων δημιουργούν προβλήματα στους ποδηλάτες και φόβο στου γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους στον δρόμο!

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κ. Φαρφαράς...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.