Συνεντευξεις

Η αλήθεια του Δήμου Τρίπολης για τα αδέσποτα (video)

O Aντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Σταματόπουλος, μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για τα αδέσποτα του Δήμου και την έλλειψη συνεργασίας με τον φιλοζωικό Τρίπολης.

Στον Αρκαδία 93.8 και στην εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω στην ώρα" μίλησε την Τρίτη (5/3), ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Σταματόπουλος, δίνοντας απαντήσεις για όσα προσάπτουν στον Δήμο Τρίπολης ο φιλοζωικός και οι δημότες σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και τις μαζικές θανατώσεις με φόλα.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, για έλλειψη συνεργασίας και για κατασπατάληση χρημάτων, ο κ. Σταματόπουλος έχοντας μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα προκάλεσε τους ανθρώπους του φιλοζωικού να αποδείξουν αν μπορούν την οποία κατασπατάληση επικαλούμενος γραπτές αποδείξεις.

Σε σχέση με το ενδιαίτημα για το οποίο καταβάλλεται από τον Δήμο Τρίπολης ενοίκιο 1.500 € από το 2017 περίπου, ο κ. Σταματόπουλος υποστήριξε ότι υπολογίζει να μπει κανονικά σε λειτουργία ο χώρος σε έναν περίπου μήνα. O λόγος για τον οποίο δε λειτουργεί ακόμα το ενδιαίτημα είναι κάποιες οικοδομικές εργασίες οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν, ακολουθώντας κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες σε σχέση με την τοποθεσία του ενδιαιτήματος, την άδεια χρήσης του και την καταλληλότητα του.

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης πήρε θέση και για τη μήνυση την οποία ανακοίνωσε, ότι θα καταθέσει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης κατά του κ. Θεοδωρακόπουλου, για χρήση και δημοσιοποίηση παραποιημένων κρατικών εγγράφων.

Ο κ. Σταματόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει έλλειμμα Παιδείας στους πολίτες σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα ζώα και μετά και την τηλεφωνική παρέμβαση ακροατή του Αρκαδία 938 παραδέχτηκε ότι ως Δήμος δεν έχουν καλύψει στο 100% τις προσπάθειες που θα μπορούσαν να έχουν καταβάλλει για να λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων δεν τα "τσιπάρουν", με αποτέλεσμα όταν τα εγκαταλείπουν αυτά να πολλαπλασιάζονται και οι υπεύθυνοι να μην τιμωρούνται.

Οι αρμοδιότητες του Δήμου Τρίπολης όπως και κάθε Δήμου έχουν να κάνουν με την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, τον εμβολιασμό τους, το "τσιπάρισμα" τους, τη στείρωση τους και την περίθαλψή τους σε περίπτωση που αυτά είναι τραυματισμένα.Μετά την πάροδο ενός μικρού χρονικού διαστήματος κατά το οποίο τα αδέσποτα θα έχουν φιλοξενηθεί στο ενδιαίτημα του δήμου θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στο σημείο της πόλης από όπου και περισυλλέγησαν.

Οι πόρτες του Δήμου Τρίπολης είναι πάντα ανοιχτές για όλους τους δημότες ακόμα και για τη φιλοζωική, η οποία όμως δε θέλει να συνεργαστεί μαζί μας. "Εμείς δεν είπαμε όχι στη συνεργασία αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να παρανομήσουμε" τόνισε ο κ. Σταματόπουλος

Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του με την παράταξη του κ. Παυλή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δείτε το βίντεο με όλα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Σταματόπουλος...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.