Συνεντευξεις

Εγκατάλειψη θύματος, χρήση κινητού, αλλαγή ώρας! (ηχητικό)

Για την εγκατάλειψη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων ή δυστυχημάτων, την επικινδυνότητα λόγω χρήσης κινητού και την επίδραση τς αλλαγής της ώρας στον ανθρώπινο οργανισμό μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Τάκης Πουρναράκης.

"Το να χτυπήσεις με το αυτοκίνητό σου έναν άνθρωπο, είναι ανθρώπινο. Το να τον εγκαταλείψεις, όμως, είναι εγκληματικό. Και, δυστυχώς, η ελληνική νομοθεσία το χαρακτηρίζει ως πλημμέλημα! Γίνονται, όμως, συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα να χαρακτηριστεί κακούργημα" λέει στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

"Δυστυχώς, η χρήση ακόμα και του bluetooth κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν ενδείκνυται, καθώς και πάλι η προσοχή μας αποσπάται από το τιμόνι. Έχει αποδειχτεί από μελέτες, ότι η συνομιλία μέσω κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι πιο επικίνδυνη από μία σοβαρή συζήτηση, που ενδεχομένως κάνουμε με ένα συνεπιβάτη μας. Κι αυτό γιατί τον συνεπιβάτη τον έχουμε δίπλα μας, ενώ τον τηλεφωνικό συνομιλητή προσπαθούμε να τον φανταστούμε και να αποκωδικοποιήσουμε το ηχόχρωμα της φωνής του" επισημαίνει ο Τάκης Πουρναράκης.

Αναφορικά με την αλλαγή ώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (31/03), ο κ. Πουρναράκης μας εξήγησε: "Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι η αλλαγή της ώρας σε θερινή επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς το βιολογικό μας ρολόι χρειάζεται το δικό του χρόνο για να συντονιστεί με το νέο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου -και λόγω της θέσης του ήλιου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες- τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Χρειαζόμαστε περίπου μία εβδομάδα, μέχρι να προσαρμοστεί ο οργανισμός μας στις νέες συνθήκες."

Ακούτε τον Τάκη Πουρναράκη κάθε μέρα μέσα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζετε καθημερινά στη στήλη του arcadia938.gr "Προσοχή Στο Δρόμο".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.