Συνεντευξεις

Ταχύτητα μέσα στην πόλη και διαβάσεις πεζών! (ηχητικό)

Για το όριο ταχύτητας και την παραβίασή του μέσα στην Τρίπολη αλλά και για τις διαβάσεις πεζών μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

"Αν ένα αυτοκίνητο πηγαίνει με 60 χλμ/ώρα, σημαίνει ότι διανύει 1 χλμ/λεπτό. Αυτό σημαίνει, ότι το όχημα διανύει 16 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αν πεταχτεί στο δρόμο ένα παιδί ή ένα ζώο, ο οδηγός θα φρενάρει αλλά θα χρειαστεί άλλα 16 μέτρα μέχρι να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό του. Τι τύχη έχει το παιδί ή το ζώο;" επισημαίνει στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

Στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο μποτιλιάρισμα, που προκαλείται έξω από τα σχολεία την ώρα παράδοσης και παραλαβής των μαθητών από τους γονείς με το αυτοκίνητο και έδωσε συμβουλές αποφυγής αυτής της κατάστασης! Σημαντική η ικανότητα του μαθητή να περνά από τη διάβαση πεζών, όμως το περιφερειακό οπτικό του πεδίο δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο μέχρι τα 16 έτη, οπότε και πάλι οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Ακούτε τον Τάκη Πουρναράκη κάθε μέρα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζεται καθημερινά μέσα από τη στήλη του arcadia938.gr" "Προσοχή Στο Δρόμο".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.