Συνεντευξεις

Καμία "υποβάθμιση" για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ηχητ.)

Συνέντευξη στον arcadia 938 παραχώρησε ο Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αντώνης Μπόγρης, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Αντικείμενο, φυσικά, υπήρξε το "επίμαχο" νομοσχέδιο του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης και, ειδικά, οι προβλέψεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το "ρόλο" της πόλης της Τρίπολης. 

Καθώς οι δράσεις των, πιθανώς, δικαίως αιτούντων την απόσυρση του νομοσχεδίου κλιμακώνονται, ο κ. Μπόγρης "μετέφερε" την πλευρά του Υπουργείου, σχετικά με το θέμα.

Ο Σύμβουλος του κ. Υπουργού, αφού τόνισε πως έχει συγγενικούς δεσμούς με την Αρκαδία και άρα ποτέ δεν θα συμμετείχε σε μια προσπάθεια "υποβάθμισης" της Τρίπολης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης, μέσω facebook, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαηλιού.

Ήτοι, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών επανέρχεται στην πρότερή του "κατάσταση", καθώς, όπως τόνισε ο Σύμβουλος του Υπουργείου, "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, εφόσον είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας." Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μπόγρης περιέγραψε τι θα ισχύσει με την Κτηνιατρική Σχολή αλλά και για ποιο λόγο δεν θα μπορούσε να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή στην Τρίπολη.

Επιπρόσθετα, ερωτώμενος από το δημοσιογράφο Γιώργο Ηλιόπουλο περί του τρόπου με τον οποίο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το "φιλόδοξο", όπως χαρακτηρίστηκε, μεταρρυθμιστικό εκπαιδευτικό σχέδιο, ο κ. Μπόγρης ανέφερε ποια ακριβώς χρηματοδοτικά "εργαλεία" πρόκειται να αξιοποιηθούν.

Ακούστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπόγρη..

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.