Συνεντευξεις

Ζώνη ασφαλείας και κούραση στο τιμόνι! (ηχητικό)

Για την αναγκαιότητα χρήσης της ζώνης ασφαλείας αλλά και τη διαχείριση της κούρασης ενόψει ταξιδιού μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Τάκης Πουρναράκης.

"Είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας όχι μόνο από τον οδηγό ενός οχήματος, αλλά και από όλους τους αναβάτες, ακόμα και τα κατοικίδια ζώα. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο τον σκύλο ή τη γάτα, καθώς σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση θα αποτελέσουν θύματα του τροχαίου. Οι αναβάτες, δε, ακόμα κι αν κάθονται στο πίσω κάθισμα, επιβάλλεται να φορούν ζώνη ασφαλείας, αφού σε ένα απότομο φρενάρισμα ή σύγκρουση θα συνθλίψουν τον μπροστινό τους!" τονίζει μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη κόπωση του οδηγού πριν ή και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ο κ. Πουρναράκης επισημαίνει: "Στα μεγάλα ταξίδια είναι απαραίτητα τα διαλείμματα - στάσεις κάθε μιάμιση με δύο ώρες! Επίσης, η φασαρία μέσα στο αυτοκίνητο από τα παιδιά, μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στον ήδη κουρασμένο οδηγό..."

Τι ενδείκνυται λοιπόν να κάνουμε σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις για να επιτύχουμε την ασφαλή οδήγηση;

Ακούτε τον Τάκη Πουρναράκη κάθε μέρα μέσα από τον "Αρκαδία 938" και διαβάζετε τα μηνύματά του στη στήλη του arcadia938.gr "Προσοχή Στο Δρόμο".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.