Συνεντευξεις

"Αποκλεισμένες οι κτηνοτροφικές μονάδες στην Κώμη" (ηχητικό)

Αυτοψία στις πληγείσες από τη χθεσινή (11/06) καταιγίδα περιοχές του Δήμου Τρίπολης έκανε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος και μίλησε στον "Αρκαδία 938".

Η έντονη καταιγίδα και η χαλαζόπτωση, που έπληξε χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου, περιοχές της Αρκαδίας άφησε πίσω της πολλές καταστροφές στον αγροτικό αλλά και στον κτηνοτροφικό τομέα. 

"Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή Δάρα της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου, όπου δε γνωρίζουμε κατά πόσο είναι ασφαλής η διέλευση από τα γεφύρια -λόγω παλαιότητάς τους και πρωτόγνωρης συσσώρευσης υδάτων και φυσικών μπάζων, όπως λιθάρια. Θα πρέπει να γίνει εκτίμηση της στατικότητάς τους από κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, πιθανότατα, να χρειαστεί να χαραχτούν και νέοι δρόμοι προσωρινά, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες" δηλώνει στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου" ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Σωτήρης Παπαδημητρίου.

"Δυστυχώς, σε κάποιες περιοχές έχουμε ολική καταστροφή καλλλιεργειών αλλά και αγροτικών μηχανημάτων, τα οποία είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά είτε υπέστησαν βλάβη. Το χειρότερο, όμως, είναι το γεγονός, ότι δεν έχουμε καμία εικόνα για τι κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες έχουν αποκλειστεί από λάσπες και δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα -ούτε και δρόμος- να πλησιάσουμε και να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Δε γνωρίζουμε, αν υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Επιπλέον, έχει διακοπεί η παροχή νερού, αφού καταστράφηκε το σύστημα υδροδότησης. Μιλάμε για πολύ σοβαρά προβλήματα!" προσθέτει ο κ. Παπαδημητρίου.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.