Συνεντευξεις

Ο πρόεδρος της ΚΠ "Άνθη της Πέτρας" στον "93.8" (ηχητικό)

Για την πολιτιστική κληρονομιά της τέχνης της πέτρας και όλες τις σχετικές εκδηλώσεις των Λαγκαδίων μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" ο πρόεδρος της πολιτιστικής κίνησης "Άνθη της Πέτρας", Γιάννης Τσιαούσης.

Έχοντας ξεκινήσει από τις 21 Ιουλίου -και με καταληκτική ημερομηνία την 28η Ιουλίου- μία σειρά εκδηλώσεων στα Λαγκάδια από τα "Άνθη της Πέτρας" φιλοδοξεί για 3η συνεχόμενη χρονιά να διασώσει αλλά και να διαδώσει την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας και δη της μοναδικής τεχνικής των Λαγκαδινών Μαστόρων!

Ο κ. Γιάννης Τσιαούσης, Χειρουργός - Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης - Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης "Άνθη της Πέτρας" μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" αναλυτικά για όλες τις εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στο "κρεμαστό" χωριό της Γορτυνίας, τα πανέμορφα Λαγκάδια, από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου.

Ακούστε, όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα, που μας είπε ο κύριος Τσιαούσης σχετικά με την αναβίωση σχετικής σχολής στα Λαγκάδια, την πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για "ένωση" των "μαστόρων της πέτρας" της Ηπείρου με αυτούς των Λαγκαδίων, την αξία της τέχνης της πέτρας καθώς και τη διάσωση και διάδοση αυτής της παράδοσης.

Ακολουθεί η συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.