Συνεντευξεις

Ο Κώστας Τζιούμης για όλους και για όλα (video)

Συνέντευξη παραχώρησε ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στον arcadia 93.8, την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Τζιούμης βρέθηκε στο στούντιο του arcadia 93.8, στο πλαίσιο της καθημερινής εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω", και μίλησε στον Γιώργο Ηλιόπουλο για βασικά θέματα που αφορούν το Δήμο.

Ειδική αναφορά έγινε στην προοπτική και, παράλληλα, την ευκαιρία προβολής που έχει η Τρίπολη λόγω των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο κ. Τζιούμης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως σύντομα θα δημιουργηθεί Επιτροπή επαϊόντων, η οποία θα πρέπει τάχιστα να εισηγηθεί ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, προκειμένου να υλοποιηθεί μια σειρά από κινήσεις από την πλευρά του Δήμου. 

Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως στόχος δεν είναι να γίνουν απλά κάποιες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού αλλά να δημιουργηθούν υποδομές που, ουσιαστικά, θ' αυξήσουν τη λεγόμενη "προστιθέμενη αξία" της αρκαδικής πρωτεύουσας και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά της σε βάθος χρόνου.

"Κλεισθένης" και συνεργασίες

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανότητες συμπράξεων μεταξύ δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε πως οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία θα γίνει "επάνω από το τραπέζι", τόνισε δε πως οι αλλαγές που επέφερε το νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης (Αύγουστος 2019) στον "Κλεισθένη", βοηθούν στην επίλυση κάποιων προβλημάτων που άπτονται της "κυβερνησιμότητας"αλλά όχι όλων.

Οπωσδήποτε, σημείωσε ο κ. Τζιούμης, όλοι κρίνονται από τους πολίτες, αναφερόμενος και στο γεγονός της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ανάδειξη της Προέδρου του σώματος, κ. Παναγοπούλου- η οποία έλαβε 18 θετικές ψήφους, ενώ 22 ψηφοδέλτια ήταν "λευκά".

Συνεχείς επαφές με τις υπηρεσίες και παρεμβάσεις στην "εικόνα" της πόλης

Οι πρώτες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος, αφορούν την εν μέρει αποκατάσταση της καθημερινής εικόνας της πόλης και υλοποιούνται, αποκλειστικά, από τ' ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Ο κ. Τζιούμης, μάλιστα, δεν παρέλειψε να εξάρει τόσο τους υπαλλήλους όσο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Λαγό. 

Από εκεί και πέρα, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται σε "τέλμα" ενώ κάποια άλλα έχουν μπει σ' ένα "δρόμο". 

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τζιούμη, εδώ σε λίγο..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.