Συνεντευξεις

Ζούζουλας στον 93,8: "Τεράστια ζημιά στην αγορά της Τρίπολης"

Στον Αρκαδία 93,8 μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Θέμης Ζούζουλας, για το άνοιγμα των καταστημάτων και τα νέα μέτρα που θα κληθούν οι επιχειρηματίες να ακολουθήσουν.

Ο κ. Ζούζουλας μίλησε στον Αρκαδία 93,8 και στην Αγγελική Σπυροπούλου, για τη ζημιά που προκλήθηκε ύστερα από την απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα -για περίπου δύο μήνες- λόγω των απαραίτητων μέτρων για τον κορωνοϊό, για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες ανοίγοντας και πάλι τα καταστήματα τους στις 11 Μαΐου και για τη «νέα εποχή» που έρχεται με τη δεύτερη φάση των μέτρων.

"Σιγά-σιγά οι καταστηματάρχες είναι στα καταστήματα τους και βάζουν τα καινούργια τους εμπορεύματα στις βιτρίνες για να αρχίζει να τα βλέπει ο κόσμος. Υπάρχει μια κινητικότητα που δεν υπήρχε τις προηγούμενες μέρες", τόνισε αρχικά ο κ. Ζούζουλας.

Και συνέχισε: "Υπάρχει μια κινητικότητα σήμερα στην πόλη, οι καταστηματάρχες είναι ήδη στα καταστήματα τους , ο κόσμος περπατάει έξω, κάνει τις προμήθειες του για τρόφιμα και φάρμακα, ο καιρός βοηθάει, πηγαίνουν πολλοί για σωματική άσκηση, να πάρουν λίγο αέρα διότι είμαστε αρκετές μέρες μέσα, σαφώς και δεν είμαστε συνέχεια έξω, μένουμε σπίτι μέχρι την επόμενη Δευτέρα που θα είναι πιο ελεύθερη η μετακίνηση".

"Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση για τα καταστήματα, υπάρχει έλλειψη τζίρου αφού είναι κλειστά τα καταστήματα δυο μήνες, δεν την έχουμε υπολογίσει ακριβώς αλλά είναι τεράστια, σίγουρα υπάρχει θέμα βιωσιμότητας διότι δεν σταματάνε τα έξοδα στα καταστήματα, υπάρχουν επιταγές, ενοίκια, ρεύματα...", πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης.  

Και σημείωσε: "Πολλά ακούγονται για καταστήματα που δεν θα ανοίξουν καν, ελπίζουμε να αποφευχθεί αυτό, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ανοίξουν, όλα τα καταστήματα έχουν υπαλλήλους, έχουν οικογένειες οι οποίες ζουν από αυτές τις επιχειρήσεις.

Η ανοιξιάτικη σεζόν χάθηκε εντελώς, τα ανοιξιάτικα ρούχα έχουν μείνει στα καταστήματα δεν έχουν πωληθεί, πλέον οδεύουμε προς το καλοκαίρι και ο κόσμος λόγω της θερμοκρασίας θα φορά τα καλοκαιρινά, οπότε ναι τα εμπορεύματα έχουν μείνει στα καταστήματα.

Όλοι είμαστε προβληματισμένοι και για το άνοιγμα των καταστημάτων και την καθημερινότητα που θα αλλάξει, ξέρουμε ότι θα περάσουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από αυτή που ζήσαμε πριν 10 χρόνια".

Ακόμη ο κ. Ζούζουλας είπε στον Αρκαδία 93,8 "Δυστυχώς μας πέτυχε σε μια περίοδο που εδώ και 3, 4 χρόνια είχαμε μια ανοδική σταθερή πορεία, μικρή βέβαια αλλά σταματήσαμε να πηγαίνουμε προς τα κάτω, είδαμε λίγο φως στο τούνελ.

Θα πρέπει να βοηθάμε την τοπική αγορά, βέβαια η αγορά είναι ελεύθερη μπορεί να ψωνίζει ο καθένας από όπου θέλει, μακάρι ο κόσμος να ψωνίζει από τα καταστήματα μας διότι πολλοί υπάλληλοι και καταστηματάρχες ζουν στην πόλη μας οπότε η οικονομία κάνει κύκλο, σαφώς και οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι σωστοί απέναντι στους πελάτες και να δούμε καλύτερες τιμές, να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω ώστε να βοηθηθούμε".

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας που θα χρειαστούν ο κ. Ζούζουλας είπε: "Σίγουρα θα υπάρξουν μέτρα για την υγεία, πελάτες ανά τετραγωνικά μέτρα και γενικά μέτρα υγείας μάσκες, αντισηπτικά.

Περιμένουμε διευκρινήσεις για το πόσοι πελάτες θα είναι ανά τετραγωνικό μέτρο, στο κατάστημα μας θα έχουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, θα προσπαθήσουμε να μην ξανακυλήσουμε και να μην ξαναέρθει το πρόβλημα των κρουσμάτων της πανδημίας.

Το πιο σημαντικό που περιμένουμε από το κράτος είναι κάποιες φοροελαφρύνσεις, μια μείωση στο ΦΠΑ, ώστε να πέσουν και οι τιμές των εμπορευμάτων και να φύγει αυτό το βάρος των επιχειρηματιών και επίσης περιμένουμε και κάποια επιδότηση εισφορών από το ασφαλιστικό μας και των δικών μας και των υπαλλήλων μας, είναι η στιγμή που το κράτος πρέπει να βοηθήσει οικονομικά όλες τις επιχειρήσεις.

Περιμένουμε διευκρινήσεις μήπως υπάρξουν αλλαγές ωραρίου, δεν έχουμε ακούσει κάτι ίσως στην Αθήνα να υπάρξουν αλλαγές και όχι στις επαρχίες όπως η πόλη μας, καλό θα ήταν να παραμείνει το ίδιο και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.