Συνεντευξεις

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αβεβαιότητα εκφράζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

Η Φύλλια Μπακοπούλου, του Top Gym και η Χριστίνα Χρόνη, του Energym, μίλησαν στον Αρκαδία 93,8 για το άνοιγμα των γυμναστηρίων μετά από το σφράγισμα τους για περίπου 2 μήνες λόγω του κορωνοϊού.

Νέα τάξη πραγμάτων και για τα γυμναστήρια, τα οποία θα είναι από τα τελευταία που θα ανοίξουν στο 7ο και τελευταίο στάδιο των μέτρων της κυβέρνησης. Για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν, για τα νέα μέτρα που θα τηρηθούν και για την «επόμενη ημέρα» από τον κορωνοϊό μίλησαν στον Αρκαδία 93,8 η κ. Μπακοπούλου και η κ. Χρόνη στην Αγγελική Σπυροπούλου.

"Είναι φυσιολογικό να ανοίξουμε τελευταίοι, δηλαδή στο 7ο στάδιο, μέσα με τέλη Ιουνίου. Σίγουρα αυτό μας πλήττει οικονομικά, αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Ουσιαστικά ο Μάρτιος με τον Ιούνιο είναι περίοδος αιχμής, μεγαλύτερης προσέλευσης των πολιτών, στην οποία κάθε χρόνο στοχεύουμε, γιατί Ιούλιο με Αύγουστο υπολειτουργούμε", τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Μπακοπούλου.

Και πρόσθεσε: "Οι μήνες αυτοί καλύπτουν σχεδόν όλη τη χρονιά, η ζημία στο τζίρο μας είναι μεγάλη, είναι το βασικό κομμάτι αυτή η περίοδος μιας επιχείρησης".

"Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου γυμναστηρίων απέστειλε εμπεριστατωμένο υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το οποίο τεκμηριώνει το σφοδρό πλήγμα που είχαμε με τη διακοπή λειτουργίας μας και ότι πρέπει να είναι άμεση η ένταξη στα μέτρα στήριξης. Θα είναι δύσκολο όχι μόνο το καλοκαίρι που θα ανοίξουμε, αλλά και ο χειμώνας στον οποίο θα υπάρχει ακόμα ο φόβος του ιού", συμπλήρωσε η ιδιοκτήτρια του Top Gym.

Και σημείωσε: "Θα είναι δύσκολο το άνοιγμα των γυμναστηρίων, όλοι οι άνθρωποι θέλουν να γυμναστούν, αλλά σε οικονομικό επίπεδο δεν θα είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, γιατί όλοι είμαστε δύσκολα οικονομικά.

Οι πελάτες είναι διστακτικοί οι περισσότεροι, διότι ούτε εμείς δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουμε, υποθέτουμε ότι πρέπει να έχουμε κάποια υγειονομικά μέτρα, χρήση μάσκας, γαντιών, ατομική πετσέτα, κάποια από τα οποία είχαν υποχρέωση από πριν να κατέχουν οι ασκούμενοι, καθαρά ρούχα, χρήση αντισηπτικών. Σκέφτομαι κατά πόσο είναι εύκολο με πλαστικά γάντια και μάσκα να αθληθείς, δεν το έχω επιχειρήσει στο παρελθόν αλλά θα προσπαθήσουμε.

Προτεραιότητα μας είναι η υγεία. Προσωπικά αν άνοιγα το γυμναστήριο, και προέκυπταν κρούσματα θα το είχα βάρος στην συνείδηση μου, το κράτος πρέπει να μας βοηθήσει".

 

"Η αλήθεια είναι ότι είμαστε από τους κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα γιατί όπως ξέρετε τα γυμναστήρια δεν παύουν να είναι μια επιχείρηση με τρέχοντα έξοδα. Μάλιστα σε ένα επικείμενο κλείσιμο το χειμώνα θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα", τόνισε από την πλευρά της η κα. Χρονή.

Και πρόσθεσε: "Από τη στιγμή που σε ένα χώρο, όπως είναι το γυμναστήριο, υπάρχει συνύπαρξη πολλών ατόμων, ανταλλαγή σταγονιδίων, ο ρυθμός αναπνοής είναι πιο έντονος, είναι λογικό να μπούμε σε περιοριστικά μέτρα.

Θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο τζίρο μας διότι οι κανόνες θα είναι αυστηροί, θα υπάρχει περιορισμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται στο χώρο, θα μας δοθούν βέβαια και οδηγίες αλλά θα πρέπει και από μόνοι μας να τηρήσουμε κάποιους κανόνες υγιεινής".

Η ιδιοκτήτρια του Energym σημείωσε: "Υπάρχει ανασφάλεια, φόβος και ενδοιασμός συνύπαρξης με άλλα άτομα στον ίδιο χώρο, όλα αυτά συνηγορούν στο ότι θα έχουμε προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει υποστήριξη στον κλάδο μας, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, τα έξοδα μας τρέχουν, οι μισθοί των εργαζομένων, το ενοίκιο, το ρεύμα.

Είμαστε στην αβεβαιότητα, προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ωφέλημα αυτό το χρόνο, προετοιμαζόμαστε με απολυμάνσεις, ώστε να αντεπεξέλθουμε στην νέα πραγματικότητα, προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Υπάρχει ανυπομονησία από μια μερίδα των πελατών μας για το πότε θα ξεκινήσει το γυμναστήριο. Εκτός από τους ασκούμενους που θέλουν να φροντίσουν το σώμα τους, υπάρχουν και αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας και αποκατάστασης και είναι κομμάτι της ζωής τους η άσκηση.

Είχαμε επικοινωνία με πελάτες μας για οδηγίες ώστε να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και να βγουν λίγο από την αδράνεια, γιατί άλλαξαν τα δεδομένα και κλείσαμε από τους πρώτους. Μετά τα σχολεία ήμασταν οι επόμενοι που κλείσαμε".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.