Συνεντευξεις

Λυσίκατος στον 93,8: Δε θα είναι φυσιολογικό αυτό το καλοκαίρι

Συνέντευξη παραχώρησε στην Αγγελική Σπυροπούλου και στη συχνότητα του Ράδιο Αρκαδία 93,8 ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Ο δήμαρχος Nότιας Κυνουρίας, μίλησε για θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό και τις τρέχουσες εξελίξεις στον Δήμο αλλά και την οργάνωση της εστίασης και των οργανωμένων παραλιών αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Και εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις, τα νομοθετήματα που βγαίνουν και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων της κυβέρνησης για το πως θα λειτουργήσουμε το καλοκαίρι, να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει βγει κάτι ξεκάθαρο, πέραν κάποιων πληροφοριών και πέραν των οργανωμένων παραλιών, κατά συνέπεια δεν μπορούμε και εμείς να προγραμματίσουμε άμεσα τα θέματα αποστάσεων και οργάνωσης.

Είμαστε σε αναμονή σε κάθε περίπτωση προετοιμαζόμαστε γι' αυτό που πιστεύουμε ότι θα έρθει, είμαστε σε επαφή με τους φορείς και με τον εμπορικό σύλλογο αλλά και τους καταστηματάρχες της εστίασης και γενικά των ανθρώπων που δουλεύουν με τις παραλίες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε άρτια αλλά και να τηρήσουμε τους κανόνες που θα έρθουν με τις αντίστοιχες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Είμαι αισιόδοξος για την περιοχή μου και τον Δήμο μου αλλά και γενικά έχω μια γνώμη για τους επαρχιακούς, τους μικρούς Δήμους, όπως ο δικός μου, ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι από πλευρά επισκεψιμότητας και εργασίας βάζοντας μέσα το πλαίσιο το οποίο υπάρχει και τις δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού. Νομίζω ότι έντονο πρόβλημα λειτουργίας και κατά συνέπεια οικονομικό θα έχουν οι μεγάλες μονάδες.

Η δικιά μας επαρχία είναι μια μικρή επαρχία, μια καθαρή επαρχία, που δουλεύει κατά κύριο λόγο με Έλληνες, όχι ότι δεν έχουμε και ξένους, αλλά νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επισκεφτούν την περιοχή μας και θα κάνουν τις διακοπές τους και ίσως θα το προσπαθήσουν και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά λόγω της έλλειψης που έχει δημιουργηθεί και της στενότητας τους προηγούμενους μήνες.

Κλείνοντας για την εστίαση θέλω να πω ότι σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ να τους ενισχύσουμε, ήδη πήραμε την πρώτη απόφαση για τη μείωση μέσω της δυνατότητας που μας δίνει το τελευταίο νομοθέτημα των κοινόχρηστων φόρων μας, όχι των παραλιών, συζητάμε για τα δημοτικά τέλη, καταλαβαίνουμε την οικονομική δυσχέρεια των επαγγελματιών λόγω του κλεισίματος των μαγαζιών τους και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε.

Oσον αγορά τις εκδηλώσεις στην περιοχή μας ειδικά στο Λεωνίδιο γίνονται εξωστρεφείς εκδηλώσεις, γίνονται μοναδικές εκδηλώσεις που δεν έχουν σκοπό μόνο να πάμε και να περάσουμε καλά, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, προβάλλουμε τα ιδιαίτερα στοιχεία και κυρίως τα στοιχεία της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και των ιδιαίτερων καταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τις εκδηλώσεις όπως κάθε χρονιά έτσι όπως θα θέλαμε περιμένουμε και εκεί σαφέστατες πληροφορίες, οδηγίες και νόμους πως θα μπορεί να υλοποιηθεί. Επί παραδείγματι αναφέρω το φεστιβάλ μελιτζάζ, ένα πολύ μοναδικό, ιδιαίτερο φεστιβάλ, που προσελκύει πολύ κόσμο, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Ακόμα κι αν επιτραπούν αυτές οι εκδηλώσεις θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες τέτοιες δράσεις να υλοποιήσουμε κάποιες τέτοιες εκδηλώσεις πιο ταπεινά ώστε να μπορούμε και να τις ελέγξουμε και να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην δημιουργήσουμε αναστάτωση και προβλήματα.

Πιστεύω ότι και οι επαγγελματίες είναι συνειδητοποιημένοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και θα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει η αντίστοιχη επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, δεν θα είναι ένα φυσιολογικό καλοκαίρι όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά νομίζω ότι για την περιοχή μας θα είναι ένα καλό καλοκαίρι.

Και για το Λεωνίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές, ο κόσμος είναι συνετός ακολούθησε και τήρησε τα μέτρα της κυβέρνησης και τις οδηγίες που δώσαμε και εμείς, γι αυτό το λόγω δεν είχαμε κρούσματα, εκτός από ένα που ήρθε από το εξωτερικό και δεν συνεχίστηκε μπήκε ο άνθρωπος σε καραντίνα, κάνοντας και το νέο τεστ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, κάναμε απολυμάνσεις ενημερώσαμε τον κόσμο.

Είναι μια καθαρή περιοχή, ακόμα και τώρα στην προετοιμασία του καλοκαιριού και την προετοιμασία των καταστηματαρχών που έχουν σχέση με την εστίαση και τη διαμονή και αυτά τα επαγγέλματα,συζητάμε και έχουν απόλυτη γνώση της κατάστασης και για την περιοχή μας και γενικά για την κατάσταση της χώρας, οργανώνονται και σύμφωνα με εμάς, για τις κινήσεις που θα προβούμε το καλοκαίρι οργανώνονται επαγγελματικά ώστε να λειτουργήσουν με όσον το δυνατό καλύτερο τρόπο".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.