Συνεντευξεις

Κουμαρέλας: "Ζητάμε αναστολή πληρωμών προς τη ΔΕΥΑΤ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων Λεβιδίου για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ και τις νέες αποφάσεις που έλαβαν μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή Όλα Τώρα με την Τόνια Μεγρέμη ο Γιάννης Κουμαρέλας.

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

 

"Το Λεβίδι και άλλα χωριά έχουν δικά τους δίκτυο και έτσι η τιμολόγηση από πλευράς ΔΕΥΑΤ, πρέπει, να είναι με ξεχωριστό κανονισμό ύδρευσης". 

 

"Στις 11 Νοεμβρίου είχε γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και συμφωνήσαμε, πως θα ξανασυζητήσουμε, για να αποφασίσουμε οριστικά το ανταποδοτικό τέλος, που θα ερχόταν για το Λεβίδι. Αντί αυτού η ΔΕΥΑΤ προχώρησε στην έκδοση λογαριασμών - αψηφώντας την δέσμευση της - που δεν συνάδουν ως ανταποδοτικό τέλος".

 

"Μιλάμε για λογαριασμούς των τελευταίων δυόμιση ετών από 180 μέχρι 200 ευρώ για τον κάθε δημότη".

 

"Το Τοπικό Συμβούλιο απέφευγε να συζητηθεί το θέμα και ανέβαλλαν συνεχώς την συζήτηση. Εμείς λοιπόν ετοιμάσαμε την προσφυγή μας και εχτές έγινε και συνάντηση στο Λεβίδι. Εκεί το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε, να ζητηθεί αναστολή πληρωμών μέχρι να δούμε τι θα γίνει".

 

"Ζητάμε πολιτικό διακανονισμό. Να δούμε πόσα πρέπει να πληρώσουμε και τα υπόλοιπα χρήματα να μείνουν στο ταμείο της ΔΕΥΑΤ για ενδεχόμενες βλάβες και του χρόνου να έχουμε μηδενικό πάγιο. Δεν ζητάμε χρήματα πίσω".

 

"Αντί η ΔΕΥΑΤ να μας εξηγήσει, γιατί είναι το τιμολόγιο έτσι, μας απαντούν με ψευτοαπειλές, πως υπάρχει περίπτωση να ενταχθούμε στην τιμολόγηση της Τρίπολης, κάτι που θα είναι πολύ χειρότερο".

 

"Επιπλέον ένα ακόμα θέμα το οποίο μας απασχολεί είναι η χλωρίωση του νερού, κάτι το οποίο έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να ελεγχθεί αλλά μάταια".

 

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.