Συνεντευξεις

Σιδέρης στον 93.8: "Χρειαζόμαστε μια δεξαμενή εθελοντισμού!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Σιδέρης, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Πελοποννήσου, όπου μίλησε για την έννοια και τη βαρύτητα του εθελοντισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

 

Η 14η Ιούνη έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. Μείζονος σημασίας η συγκεκριμένη μέρα, αν αναλογιστεί κανείς τις ανάγκες αίματος των ελληνικών νοσοκομείων και το κόστος εισαγωγής φιαλών αίματος από τον Ερυθρό Σταυρό Ελβετίας, που κυμαίνεται από 150 έως 300 ευρώ ανά φιάλη.

 

Στους νομούς της Πελοποννήσου υπάρχει έντονη "κινητικότητα" από συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών. Τέτοιος είναι και ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών νομού Αρκαδίας "Άξιον Εστί", που ιδρύθηκε το 2014 από Αρκάδες πολίτες για τα παιδιά, που πάσχουν από καρκίνο, κι έχει συγκεντρώσει στις 3 μέχρι τώρα εθελοντικές αιμοδοσίες του 655 φιάλες αίματος!

 

Τι κρατά όμως τον κόσμο μακριά από τον εθελοντισμό; Γιατί ο κόσμος δεν προσφέρει το αίμα του; Πώς θα μπορούσε να συμβάλει η παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να στραφεί η επόμενη γενιά προς αυτή την κατεύθυνση; Τι ανταπόκριση υπάρχει από τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου; Ποιές ιδέες μας παρουσίασε και ποιο είναι το μήνυμα, που στέλνει ο Βασίλης Σιδέρης για τον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό; 

 

Ακούστε, όσα μας είπε!

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.