Ελαιόλαδο: Πώς θα ξεχωρίσουμε το νοθευμένο - Ειδικός εξηγεί και προειδοποιεί
Την ώρα που η τιμή του ελαιόλαδου παραμένει στα ύψη, η νοθεία καλά κρατεί.
Η προσπάθεια των καταναλωτών να βρουν φθηνό λάδι, πολλές φορές τους οδηγεί στην αγορά ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας.
Μπορεί ωστόσο ο μέσος καταναλωτής να προστατευθεί από τη νοθεία και να βάλει τελικά στο τραπέζι του ποιοτικό ελαιόλαδο; Σύμφωνα με τον Νίκο Κουτσούκο, πρόεδρο της Σχολής Ελιάς και Ελαιόλαδου στην Καλαμάτα, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτούν οι καταναλωτές από τη νοθεία, είναι να αγοράζουν ελαιόλαδο επώνυμης ετικέτας.
Διαβάστε περισσότερα για το πώς θα ξεχωρίσουμε το νοθευμένο ελαιόλαδο