Φτιάχνοντας πλακόπιτες στο Κορακοβούνι Αρκαδίας!
Η κυρία Θωμαΐς αποκαλύπτει τα μυστικά του παραδοσιακού εδέσματος, το οποίο το έφτιαχναν για να το πάρουν για δεκατιανό στα χωράφια...
"Ονομάζονται πλακόπιτες γιατί τις φτιάχνουμε πάνω σε αυτή τη σιδερένια ή μαρμάρινη πλάκα. Είναι το πιο απλό και εύκολο ψωμί, που το φτιάχναμε ιδιαίτερα στο παρελθόν για να το πάρουμε μαζί μας στα χωράφια. Είναι πολύ οικονομικό, φτιάχνεται πολύ γρήγορα, και μπορεί -αυτό που λέμε-, να σε κρατήσει!", αναφέρει χαρακτηριστικά στο travel.gr η κα. Θωμαΐς, μόνιμη κάτοικος του χωριού της Κυνουρίας.
Το μυστικό, όπως αποκαλύπτουν οι γυναίκες στο Κορακοβούνι είναι να την δοκιμάσεις ζεστή αλλά και μετά, που κρυώνει, παραμένει ένα ψωμί που αξίζει να γευτείς.
"Συνήθως, στο χωράφι τις παίρνουμε μαζί μας με λευκό τυρί και ελιές. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που συνδυάζονται ωραία με τις πλακόπιτες. Είναι πολύ συνηθισμένο να τις φτιάχνουμε με τον μπακαλιάρο και να συνοδεύουμε έτσι την σκορδαλιά", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γυναίκες.