"Η διατροφή, ασπίδα για την υγεία": Ομιλία στο Στασινοπούλειου Πολιτιστικό Κέντρο
Θα μιλήσει η κ. Αγγελική Τσίβου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Η είσοδος είναι ελεύθερη.
![unsplash unsplash](https://arcadia938.cachefly.net/portal-img/art_featured/2/nathan-dumlao-k3dmhnnah3m-unsplash.jpg?crop=5464,3380,0,2406)
Η διατροφή θεωρείται ασπίδα υγείας καθώς έχει άμεση συσχέτιση με την πρόληψη μη μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες, η υπέρταση και διάφορες μορφές καρκίνου.
Παράλληλα, επηρεάζει την ψυχική υγεία, τον ύπνο και τη φυσική δραστηριότητα και σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία, η οποία αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως χρόνια, πολυσύνθετη νόσος και επιδημία από το 2019.
Οι πυλώνες της υγιεινής διατροφής είναι η ισορροπία μεταξύ ποιότητας και ποσότητας κατανάλωσης τροφής. Η Μεσογειακή Διατροφή, αναγνωρίζεται ως το ιδανικό διατροφικό πρότυπο. Παρότι η Ελλάδα διαθέτει όλα τα εφόδια για την υιοθέτησή της, η πραγματικότητα και η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας δείχνει την ανάγκη για αλλαγή συνηθειών και εκπαίδευσης.
Για το επίκαιρο αυτό θέμα, θα μας μιλήσει η κ. Αγγελική Τσίβου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.
- Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 στις 7μμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στην αίθουσα θεάτρου (κτίριο Α) του Στασινοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Στάδιο Τεγέας.