Η ψυχολόγος-συγγραφέας Μαρία Πατσιλίβα και ο "Ντορεμικρούλης" της στον Arcadia938
Η ιστορία πραγματεύεται το τραύμα, που οδηγεί στην εξάρτηση, και στο πώς τελικά γνωρίζοντας τον εαυτό μας, φτάνουμε στη θεραπεία.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Μαρτίου η ψυχολόγος -- ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Μαρια Πατσιλίβα μίλησε στον Arcadia 938 και στην εκπομπή «Καλημ...Εύα» με την Εύα Γαλανιάδη για το τέταρτο βιβλίο της, με τίτλο «Το μυστικό του Ντορεμικρούλη», το οποίο παρουσιάζεται στην Τρίπολη την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 18:00, στο καφέ Señor.
Η Μαρία Πατσιλίβα είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, με ειδίκευση στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική και μετεκπαίδευση στη «Θεραπεία Οικογένειας, Συστημικής Προσέγγισης» στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας - Ψ.Ν.Α.
Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια έκανε το Μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα και το κύριο έργο της αφορά στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων. Έχει συνεργαστεί με σχολεία, κέντρα πρόληψης, φορείς και δήμους.
Η κυρία Πατσιλίβα μάς μίλησε για τη δική της περιπέτεια στον κόσμο της γραφής, καθώς γράφει από πολύ μικρή, και για το τι πραγματεύεται το βιβλίο της, το οποίο είναι ένα παραμύθι που κρύβει πολλές αλήθειες, όπως όλα τα παραμύθια, εξάλλου.
Το βιβλίο είναι ένα παραμύθι με ήρωα τον Ντορεμικρούλη, που κρύβει ένα μυστικό. Η ιστορία πραγματεύεται το τραύμα, που οδηγεί στην εξάρτηση, και στο πώς τελικά γνωρίζοντας τον εαυτό μας, φτάνουμε στη θεραπεία.
Ακούστε τη συνέντευξή της!
Η πρόσκληση της εκδήλωσης
Οι εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Μαρία Πατσιλίβα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τίτλο “Το μυστικό του Ντορεμικρούλη”, την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 18.00 στο Señor ( Νεομάρτυρος Δημητρίου 7 - Τρίπολη).
Μια παραμυθένια (ή μήπως αληθινή;) ιστορία που εστιάζει στο αφρόντιστο τραύμα, ξετυλίγει το κουβάρι της εξάρτησης και φωτίζει τη δύναμη της κινητοποίησης για αλλαγή και της επανασύνδεσης με τον εαυτό.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από την συγγραφέα, η κ. Αναστασία Μπεντεβή (Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας), η κ. Αργυρώ Νάστου (Ψυχοπαιδαγωγός - Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. Αρκαδίας) και ο κ. Γεώργιος Αναγνώστου (Ποιητής-Συγγραφέας-Κριτικός Λογοτεχνίας).
Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Σπυριδούλα Πατσιλίβα (NLP Practitioner)
