Αποψεις

"Παγώνια" και "Παπαγαλάκια" στην Πελοπόννησο...

Εν μέσω θέρους και ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών φαίνεται πως έχει πάρει "πάνω" του την αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχων και Περιφέρειας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αφού, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα κοντραρίστηκε μέσω ανακοινώσεων και συνεντεύξεων με το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Νίκα, ξεκίνησε και την παρούσα εβδομάδα με επιθέσεις κατά πάντων, επιθέσεις που διοχετεύονται σε όλα τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου μέσω συνεντεύξεως του κ. Καμπόσου σε τοπικό τηλεοπτικό δίαυλο της Αργολίδας.

 

Είναι από εκείνες τις γνωστές και μη εξαιρετέες συνεντεύξεις τοπικών πολιτικών, όπου ο εκάστοτε δημοσιογράφος λειτουργεί ως "αβανταδόρος" του εκάστοτε αιρετού, χωρίς να κάνει ερωτήσεις και, φυσικά, χωρίς να εκφράζεται και η όποια αντίθετη ή, έστω, διαφοροποιημένη άποψη.

 

Με αυτό τον τρόπο, σημειώνεται το εξής εντυπωσιακό φαινόμενο στην τοπική δημοσιογραφία: Ο πολιτικός "διάλογος" να γίνεται με μεμονωμένες συνεντεύξεις αιρετών σε "φιλικά" μέσα, συνεντεύξεις οι οποίες διοχετεύονται μετά, μέσω διαδικτύου, στο κοινό, ως εμφατικές δηλώσεις περί του "δικαίου" που εκπροσωπεί ο κάθε αιρετός.

 

Την ίδια στιγμή, το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου, ότι έχει απομείνει έστω, υποβαθμίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται, ολοένα και περισσότερο, εκφράσεις "γηπέδου και καφενείου", προκειμένου, προφανώς, να γίνει ένα θέμα "κατανοητό" από το..."λαό"!

 

Ωστόσο, σε ένα ζήτημα με πολλές τεχνικές παραμέτρους, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο διάλογος δεν μπορεί να περιορίζεται σε κατηγορίες, υπονοούμενα και υπεκφυγές. Επιπροσθέτως, δεν μπορούν να "εξαπολύονται", ένθεν κακείθεν, οικονομικής φύσεως ποσά, χωρίς αιτιολόγηση και τις απαραίτητες περαιτέρω επεξηγήσεις. Είναι εύκολο να εμφανίζεται ο καθένας ως "σωστός", όταν μιλάει μόνος του!

 

Όμως, οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν αξίζουν αυτή την απαξίωση...Έχουν δικαίωμα να πληροφορούνται, όσο δυνατόν πιο αντικειμενικά, τι ισχύει και τι δεν ισχύει, ως προς τους νόμους και τις αποφάσεις του ελληνικού κράτους, της Ε.Ε και όλων των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων.

 

Κατ' αυτό τον τρόπο, δεν θα είναι ευεπίφοροι σε επιρροές από προπαγανδιστικές κορώνες και, εντελώς, αδικαιολόγητες κινδυνολογίες, απ' όπου κι αν προέρχονται αυτές.

 

Και, σε τελική ανάλυση, οι προσωπικές φιλοδοξίες αυτοδιοικητικών παραγόντων είναι απολύτως θεμιτές αλλά δεν γίνεται να είναι αποτέλεσμα αυτών των φιλοδοξιών η "ομηρεία" μιας ολόκληρης Περιφέρειας σε ένα τόσο νευραλγικό ζήτημα, όπως αυτό των απορριμμάτων.

 

Η λύση θα πρέπει να είναι συνολική και άμεση...Όλα τα υπόλοιπα, είναι πυροτεχνήματα και παραπετάσματα καπνού που αποσκοπούν στο..."κατενάτσιο", την έντεχνη, δηλαδή, καθυστέρηση της εφαρμογής μιας λύσης που ορισμένοι θεωρούν πως τους βλάπτει πολιτικά....

 

Την ίδια στιγμή, πολλοί συνεχίζουν και πετάνε τα σκουπίδια σε χωματερές, χωρίς να δίνουν "πεντάρα τσακιστή" για το περιβάλλον και το ίδιο το μέλλον της περιοχής τους...Αλλά, θα μου πείτε, μπροστά στην προσωπική, πολιτική επιβίωση, τι είναι μια...μίνι οικολογική καταστροφή... 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.