Αποψεις

Της "ζήλειας" τα καμώματα και το...χορόδραμα

Η κριτική για  το χορόδραμα "Η Άλωση της Τριπολιτσάς" ήταν, σε γενικές γραμμές, θετική.

 

Ωστόσο, επειδή άκουσα από διάφορες, ετερόκλητες και άσχετες μεταξύ τους, "πηγές" πως αρκετοί χαρακτήρισαν το χορόδραμα "Η Άλωση της Τριπολιτσάς" ως "παράσταση σχολικού επιπέδου" (sic), θα ήθελα, με όλο τον αυτονόητο σεβασμό σε κάθε άποψη, -ακόμα κι όταν αυτή είναι εμφανώς μη στοιχειοθετημένη- να παρατηρήσω τα εξής:

 

-Κάποιοι δεν θα έπρεπε να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια...

 

-Προφανώς, τίποτε σε αυτό το μάταιο κόσμο δεν είναι τέλειο, αλλά δεν χρειάζεται να αδικούμε τους εαυτούς μας...

 

-Θα ήμουν, πραγματικά, περίεργος να ακούσω από όσους άσκησαν τέτοιου είδους κριτική, να αναφέρουν μια παράσταση στην Τρίπολη που δεν ήταν "σχολικού επιπέδου", χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε φυσικά παραστάσεις τύπου "Ιφιγένεια Εν Αυλίδι"..

 

-Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν πως δεν "μασάω" τα λόγια μου, είτε συμμετέχω είτε δεν συμμετέχω σε μια εκδήλωση...Αναγνωρίζω ότι υπήρξαν ατέλειες-αρκετές- αλλά, έλεος...Το να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο δεν είναι κάτι που μας τιμά ως κοινωνικό σύνολο...

 

-Αν ήτανε η ζήλεια ψώρα, θα "έτρωγε" όλη τη χώρα... Το μελοδραματικό παραλήρημα τοπικισμού βλάπτει...

 

Ο μόνος, ουσιαστικά, λόγος αυτής της δημοσίευσης είναι επειδή θεώρησα πως με τέτοια αφελή και αβασάνιστα σχόλια, αδικούνται όσοι "ταλαιπωρήθηκαν" σωματικά και ψυχικά για να φέρουν σε πέρας κάτι που φάνταζε δύσκολο...Όλοι, ανεξαιρέτως, και κυρίως η κ. Ιγνατίου.

 

"Σπολάτη σας", που θα έλεγε και...κάποιος...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.