Αποψεις

Αμφιλεγόμενο σχόλιο Σμυρνιώτη για πρόσφυγες

Με ανάρτησή του σε social medium, o επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρθηκε με μάλλον ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο στους πρόσφυγες.

Μπορεί, προφανώς, ο "στόχος" του να ήταν άλλος, αλλά το σχόλιό του προκάλεσε, τουλάχιστον, απορία και πολλά σχόλια... 

 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην παύση λειτουργίας του στρατοπέδου "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ως κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, δημοσίευσε την εξής φράση:

 

"Οι νεοσύλλεκτοι φεύγουν αλλά η "ανάπτυξη" - πείτε την και πρόσφυγες - έρχεται..."

 

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το σχόλιό του αυτό μπορεί να οδηγήσει όποιον δεν γνωρίζει τον άνθρωπο και πολιτικό Γιάννη Σμυρνιώτη σε πολύ λανθασμένα συμπεράσματα...

 

Άλλωστε, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης έχει αποδείξει, πλειστάκις, και την κοινωνική του ευαισθησία αλλά και την αντιρατσιστική του νοοτροπία.

 

Ωστόσο, η ατυχής αυτή δημοσίευση, η οποία προέκυψε από την κριτική του αντίληψη σχετικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

 

Αν ο Γιάννης Σμυρνιώτης έχει αντιρρήσεις σχετικά με τη διαδικασία που διέπει το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων, μπορεί όποτε θέλει να τις δημοσιοποιήσει.

 

Αν ο Γιάννης  Σμυρνιώτης έχει ενδείξεις ή, ακόμα και αποδείξεις πως ο Δήμος Τρίπολης δεν χειρίζεται ή δεν πρόκειται να χειριστεί σωστά το ζήτημα, μπορεί επίσης να τις υποδείξει.

 

Αν μη τι άλλο, υπάρχουν...  εκατό πράγματα στα οποία ασκεί δριμύτατη κριτική απέναντι στον κ. Παυλή και, συχνά,  επισημαίνεται η ορθότητα των επιχειρημάτων του, τουλάχιστον από όσους ασχολούνται σοβαρά με την τοπική πολιτική σκηνή.

 

Αλλά με θέματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα, όπως οι πρόσφυγες, δεν πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση, μέσω σχολίων,  που καθώς δημοσιεύονται-εν θερμώ ίσως-, μπορούν να προκαλέσουν αμφιλεγόμενες εντυπώσεις...

 

Αυτή είναι η ταπεινή μας άποψη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.