Αποψεις

Οι δολοφόνοι της "διπλανής πόρτας"

Η καταγραφή της συμπεριφοράς, εμφανέστατα "άρρωστων" και "πορωμένων" πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, "σόκαρε" μερίδα της νεοελληνικής κοινωνίας

 

Και λέμε "μερίδα" γιατί, απ' ότι φαίνεται, ένα σημαντικό μέρος της ίδιας κοινωνίας, επικροτεί και επιχαίρει με ανάλογες συμπεριφορές, που προσιδιάζουν σε έναν "μικροαστικό φασισμό", ο οποίος πηγάζει από τη φοβία, την ανασφάλεια και το μίσος κατά του "διαφορετικού" που χαρακτηρίζει πολλούς νεοέλληνες.

 

Οι τελευταίοι αυτοί, όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία, δεν θα διστάσουν να λιντσάρουν, να προπηλακίσουν ή να ασκήσουν λεκτική βία κατά ενός ατόμου με "αντικανονική συμπεριφορά". Στην πραγματικότητα, το απύθμενο μίσος των μικροαστών έχει δυο άλλους "στόχους": Πρωτίστως, τους "επωνύμους που φταίνε για την κατάντια της χώρας" και, δευτερευόντως, σε ασυνείδητο επίπεδο, τον ίδιο τον εαυτό τους.

 

Είναι, ωστόσο, αφελές και παιδαριώδες να θεωρούμε πως η συμπεριφορά αυτή δεν εξηγείται. Είναι απολύτως αναμενόμενη από Έλληνες πολίτες του 2018. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται κιόλας..

 

Το "τέρας" όλοι ξέρουμε πως είναι εδώ και έχει δείξει πολλές φορές το αποκρουστικό πρόσωπό του..Μέσω δηλώσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, δημοσιεύσεων "ανωνύμων" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιστατικών μη σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας, πρακτικών καθημερινότητας που ταιριάζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα...

 

Η κοινή γνώμη, ως τέτοια, άγεται και φέρεται από "επαγγελματίες μπουρδολόγους", "ανιστόρητους τυχοδιώκτες" και "ανίκανους δημαγωγούς". Αυτοί δίνουν το θεωρητικό πλαίσιο για την προετοιμασία εγκληματικών συμπεριφορών, όπως αυτή της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αθήνα. 

 

Οι ηθικοί αυτουργοί είναι πιο επικίνδυνοι από τους φυσικούς.. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.