Αποψεις

Τρίπολη vs Τρίκαλα… τελικά ένα "καλά" μας χωρίζει (;)

Γιατί άραγε τα Τρίκαλα είναι τόσο μπροστά; Εμάς στο κάτω - κάτω τι μας λείπει; Ένα "καλά"!

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε συνεχώς άρθρα για τα Τρίκαλα (ένα άρθρο-ύμνο για τα Τρίκαλα, μια "έξυπνη πόλη που δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί", φιλοξένησε ο Guardian, τονίζοντας τα σπουδαία έργα που έχουν γίνει εκεί και το πόσο η τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της). Γιατί άραγε αυτή η πόλη είναι τόσο μπροστά; Εμάς στο κάτω - κάτω τι μας λείπει; Ένα "καλά"!

Φταίει ίσως που στην Τρίπολη πολλά λέγονται και λίγα γίνονται, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Ενώ από την άλλη πλευρά στα Τρίκαλα όλα φαίνεται να δουλεύουν ρολόι.

Ποδηλατόδρομοι - Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων :

Ενώ στην Τρίπολή μας υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες, οι δρόμοι και η μορφολογία της πόλης δεν είναι κατάλληλη και δεν τους ευνοεί. Κάποια περίοδο υπήρξαν σκέψεις από τον Δήμο Τρίπολης για δημιουργία ποδηλατόδρομων στη διαδρομή  "Οδός Καλαβρύτων - Άλσος Αγίου Γεωργίου".
Τα Τρίκαλα, η πόλη του ποδηλάτου, πρωτοπορεί! Και όχι απλώς δημιουργεί ποδηλατόδρομους, αλλά προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με ποδήλατα, για όσους χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του Δήμου. "Κυκλοφορώ οικο-λογικά και... δωρεάν" ο τίτλος της διοργάνωσης και η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2016…

Τελικά το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους επιτρέπεται;

Ίσως ο Δήμος Τρικκαίων, είναι και ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που έχει απαγορεύσει το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους και έχει εφαρμόσει τον ισχύοντα νόμο. Με την εκστρατεία "Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν και κόβουν το κάπνισμα", ο Δήμος Τρικκαίων όντων πρωτοπόρησε και το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους (καφετέριες, μαγαζιά κλπ.) σταμάτησε. Η αντίθεση "έρχεται" ξανά και "χωρίζει" την Τρίπολη με τα Τρίκαλα... Ο νόμος για το κάπνισμα στα καφέ της Τρίπολης φαίνεται να έχει "πάει περίπατο"! Τις πρώτες ημέρες που ίσχυσε ο νόμος, τηρήθηκε κατά γράμμα… Βέβαια κάτι στην πορεία άλλαξε. 

Tα site των Δήμων είναι χρήσιμα για τους δημότες;

Η απάντηση: Ναι είναι χρήσιμα και βοηθούν τους δημότες!

Δείτε κι εσείς ΕΔΩ το site του Δήμου Τρίπολης και το ΕΔΩ site του Δήμου Τρικκαίων.

Προφανώς και εκτός από τους δημότες, μέσω των sites μπορούν και οι τουρίστες να ενημερώνονται για τους εκάστοτε δήμους.

Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε ώρες και να αναλύουμε, τι δεν έχει η Τρίπολη που έχουν τα Τρίκαλα, όμως ο στόχος είναι να καταλάβουμε – ο καθ’ ένας ατομικά – ποιο είναι το καλό και τι μπορεί να μας "αναδείξει" ως δήμο και ως κοινωνία… κι αυτό είναι ο πολιτισμός και οι αρχές μας… ας στοχεύσουμε κάπου και να μην κοιτάμε το δάσος και χανόμαστε! 

Καταλαβαίνω πως η σύγκριση μεταξύ δύο πόλεων, όπου η μια είναι διπλάσια από την άλλη (τα Τρίκαλα έχουν διπλάσιο πληθυσμό από την Τρίπολη), είναι λίγο περίεργη. Όμως αν το καλο-σκεφτείτε η σύγκριση είναι μεταξύ βασικών χαρακτηριστικών, που κάλλιστα θα εφαρμοζόταν και στην πόλη μας, που είναι μικρότερη και ίσως η εφαρμογή του σχεδίου να ήταν και πιο εύκολη… μάλλον θα αργήσουμε να μάθουμε!

Τελικά να πούμε πως δε μας λείπει ένα "καλά", μας λείπουν πολλά "καλά"!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.