Αποψεις

Την αλήθεια, ρεεεε! Την αλήθεια!

Ανίκανοι για συνεργασία και εύρεση λύσης, παίζουν "τένις" πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο! Και ζουν αυτοί καλά, αλλά τα αδέσποτα κι εμείς... χειρότερα!

Αναμφισβήτητα, δεν είναι πρόβλημα μόνο του δήμου Τρίπολης τα αδέσποτα σκυλιά. Όμως, εδώ είναι το σπίτι μας και με αυτό θα ασχοληθούμε!

Αμέτρητες είναι οι φορές, που έχουμε συναντήσει μέσα στην πόλη αδέσποτα ζώα. Εδώ και αρκετό καιρό, μάλιστα, μιλάμε πλέον για αγέλες και όχι για μεμονωμένα σκυλιά! Πολλά είναι τα περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα σε βάρος  πεζών και ποδηλατών, αρκετά αυτά, που περνούν την πόρτα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης για ιατρική φροντίδα, και ακόμη λιγότερα αυτά, που περνούν το κατώφλι της Αστυνομίας για νομικές διαδικασίες...

Στον "Αρκαδία 938" δεχόμαστε τηλεφωνήματα αγανακτισμένων και φοβισμένων δημοτών, οι οποίοι ζητούν να βρεθεί μία λύση με τα αδέσποτα! Στο arcadia938.gr δεχόμαστε βίντεο, φωτογραφίες και μηνύματα συνδημοτών μας με τα ίδια συναισθήματα και το ίδιο αίτημα: "κάντε κάτι!"

Ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης έχουμε αναζητήσει πάμπολλες φορές την αλήθεια! Όμως, από τη μία έχουμε απέναντί μας ένα δήμαρχο, ο οποίος αποφασίζει χωρίς να ενημερώνει ανοιχτά για τις κινήσεις του Δήμου αναφορικά με τα αδέσποτα -τουλάχιστον-, παραχωρεί "συνεντεύξεις τύπου - μονολόγους" επιλεκτικά και, εν ολίγοις, "κρατάει καλά κρυμμένα στα μανίκια του τα χαρτιά του" -αν αυτά τελικά υπάρχουν-, όπως και τον "άσο", που επικαλείτο κατά την προεκλογική περίοδο (Μάιος 2014) -πάντα αναφορικά με τα αδέσποτα!

Από την άλλη, έχουμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Σταματόπουλο, ο οποίος προφανέστατα και είναι αναρμόδιος, αφού ούτε το πρόβλημα με τα αδέσποτα διαχειρίζεται επιτυχώς ούτε και εμφανίζεται να εξηγήσει το "τι και πώς". Σε συνάντησή μας, μάλιστα, μαζί του σε δημοτικά συμβούλια λάβαμε αόριστες υποσχέσεις για επίσημη απάντηση, αλλά και υπεκφυγή κάθε φορά, για το πότε θα δοθεί έστω μία απάντηση, αν όχι λύση! Για να μην αναφερθούμε, στο ότι πρέπει να ψάξουμε πολύ και επίμονα για να τον βρούμε στο γραφείο του...

Σας θυμίζουμε την απάντηση του κ. Σταματόπουλου, όταν στην τελευταία μας τηλεφωνική επικοινωνία (23/11/2018) μετά από επίθεση αδέσποτου σκύλου σε βάρος συμπολίτη μας (22/11/2018), του ζητήσαμε να πάρει θέση δημοσίως: "Δεν υπάρχει κάτι να σας πω. Δεν έχω να σας πω κάτι καινούριο. Τα ίδια και τα ίδια θα λέμε; Αν δεν αλλάξει ο νόμος του κράτους, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ο κόσμος λέει διάφορα. Τι να κάνω εγώ; Ας λέει. Όταν αποφασίσω, θα σας πάρω τηλέφωνο να σας μιλήσω..."

Και φτάσαμε και στον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, ο οποίος είναι εξίσου ανύπαρκτος με τη δημοτική αρχή τόσο για τους κατοίκους της Τρίπολης όσο και για τα αδέσποτα σκυλιά! Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη συνέντευξη στον σταθμό μας, επιβεβαιώθηκε η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών.

Όμως, οι επιθέσεις των αδεσπότων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και ο φόβος πλέον status quo!

Αυτό, που εισπράττουμε από όλους σας, κύριοι, είναι αδιαφορία! Καμία ανοιχτή ενημερωτική δράση για τους κατοίκους της Τρίπολης, καμία μέριμνα για τα αδέσποτα σκυλιά, καμία απάντηση στα ερωτήματά μας, καμία νομική κίνηση και από κανέναν σας -τη στιγμή που εκτοξεύετε κατηγορίες για κατασπατάληση χρημάτων και για συκοφαντίες! 

"Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται" λέει η λαϊκή ρήση και θα μπορούσατε να το αποδείξετε, τουλάχιστον σε όσους σας ψήφισαν, κύριε Παυλή!

Δικαιωματικά κάνουμε και δεύτερες και τρίτες και τέταρτες σκέψεις, αφού δεν μας λέει κανείς ανοιχτά την αλήθεια!

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε, κύριοι του Φιλοζωικού, τι ζητάμε; Την αλήθεια, ρε! Την αλήθεια!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.