Αποψεις

''Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα''...

Ο νυν και ο πρώην… σε μια αέναη διαμάχη για τα ευρώ, που ξοδεύτηκαν με υπερβολή για… προβολή!

 

 

Η Τρίπολη στενάζει και βρίθει από προβλήματα, που χρήζουν οικονομικής στήριξης για την επίλυσή τους! Οικονομικά σκάνδαλα, που παραμένουν ανεξιχνίαστα, αλλά και καινούργια που είναι σε… αναμονή (!) εμφανίζονται καθημερινά στους κόλπους του Δήμου Τρίπολης.

 

Ο ένας κατηγορείται για υπερτιμολογήσεις και απευθείας αναθέσεις δουλειών, που αφορούν σε οχήματα και τεχνικό εξοπλισμό του Δήμου, αλλά και για το  δυσβάσταχτο ενοίκιο για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου στο νέο κτίριο, όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το Δημαρχείο. 

 

Ο άλλος κατηγορείται για ''μαύρη τρύπα'' στα ταμεία της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, για το ότι, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, συνέχισε, να παραμένει σε ένα κτίριο με δυσβάσταχτο ενοίκιο, αλλά και για απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες, που δεν δραστηριοποιούνται στην Τρίπολη και δεν είναι καν πολίτες του Δήμου.

 

Και οι δύο κατηγορούνται για αναλγησία, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Δήμου με πρόστιμα, τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες από την… τσέπη τους!

 

Και οι δύο αγαπούν (;) την Τρίπολη και τους δημότες, που τους τίμησαν με την ψήφο τους! Και δε χάνουν ευκαιρία, να το δείχνουν και… πολιτιστικά! 

 

Ο ένας έφτασε μέχρι την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προκειμένου να προωθήσει πολιτιστικά και εμπορικά την Τρίπολη!

 

Ο άλλος έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο της ''Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021''!

 

Τι κατάφεραν όμως μέσα από αυτές τις διαδικασίες;

- Γέμισαν τα ταμεία του Δήμου με αποδείξεις και τιμολόγια εξόδων;  ΝΑΙ.

- Κατάφεραν, να μας φέρουν εμπορικές συμφωνίες από τη Ρωσία, που θα αποτελούσαν τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία; ΟΧΙ

- Κατάφερε, να προκριθεί η Τρίπολη στην επόμενη φάση της διεκδίκησης του τίτλου για το 2021; ΟΧΙ

 

Όσα ευαγγελίζονταν και οι δύο, πως θα κατάφερναν, τα είδαν μόνο οι ίδιοι… στον ύπνο τους μάλλον. Εμείς, οι δημότες, ακόμα τα περιμένουμε. Όπως περιμένουμε –μάταια προφανώς- να δούμε πιο έντιμη στάση από τους πολιτικούς μας άνδρες, που μαλώνουν σαν γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα, για το ποιος ''χρέωσε'' περισσότερο την Τρίπολη. 

 

Εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας για τον άλλον και κάνουν λόγο για αδικαιολόγητα έξοδα και χρήματα, που έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας από ταμεία.

 

Κι εμείς… ακούμε. Ακούμε, σκεφτόμαστε και απορούμε… Απορούμε, μέχρι πού θα πάει αυτό! Μέχρι πότε θα αλληλοκατηγορούνται νυν και πρώην;

 

Κι όλα αυτά, για λεφτά του Δήμου! Για λεφτά των δημοτών! Για λεφτά, που θα έπρεπε ήδη, να έχουν διατεθεί έτσι, ώστε να σουλουπωθεί επιτέλους αυτή η πόλη και τα χωριά του Δήμου μας. Για λεφτά, που θα έπρεπε, να έχουν καταμεριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ψάχνουμε στη Ρωσία για επενδυτές. Για λεφτά, που θα έπρεπε, να έχουν κάνει πρώτα άξια τούτη την πόλη, προκειμένου να σταθεί με αξιοπρέπεια σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό!

 

Αλήθεια… θα σταματήσουν επιτέλους, να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για λεφτά, που ΔΕΝ ήταν ποτέ δικά τους;

 

Αλήθεια… θα νιώθουν άσχημα οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι, που απογοήτευσαν τους ‘’χορηγούς’’ τους; Γιατί, σίγουρα, δε νιώθουν καθόλου άσχημα για την απέχθεια και τη τάση αποστροφής, που προκαλούν στους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. Ψηφοφόρους, στους οποίους θα απευθυνθούν ξανά προεκλογικά! 

 

Και τότε… αλήθεια… τι θα τους τάξουν πάλι; 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.