Αποψεις

Ν.Δ: Κάντο όπως ο..ΣΥΡΙΖΑ!

Αποδεικνύεται, στην πράξη, πως η νέα Κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα το έργο της προηγούμενης..

 

Τελευταίο "δείγμα" της αποδοχής- και όψιμης παραδοχής- της φιλοσοφίας που ακολούθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η "υιοθέτηση" της πρακτικής των "τροπολογιών της τελευταίας στιγμής".

 

Η επίδειξη "κυνισμού", από την πλευρά της Ν.Δ., και η, παράλληλη, απόδειξη πως τα περί "καλής νομοθέτησης" και "σεβασμού προς το Κοινοβούλιο" ήταν απλά προεκλογικά "τσιτάτα", δεν άργησαν να εμφανιστούν, μ' εμφατικό τρόπο, την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019, ένα μόλις μήνα μετά τις Εθνικές Εκλογές!

 

Ήταν δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ακόμα κι αν η Κυβέρνηση βρίσκει κάποιες ατυχείς, το λιγότερο, "δικαιολογίες" για να εξηγήσει την "πρεμούρα" κατάργησης διατάξεων που αφορούσαν τις εργασιακές σχέσεις- και, για να είμαστε ρεαλιστές, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν ουσιαστικά.

 

Άρα, θα πει κάποιος πολίτης, που έγκειται το πρόβλημα;

 

Το.."πρόβλημα" έγκειται στο  ότι ένα κόμμα που έκανε "παντιέρα" το σεβασμό απέναντι στους θεσμούς, ήδη τους έχει κάνει "λάστιχο", κατά το δοκούν, είτε άμεσα (Βουλή), είτε έμμεσα (Δικαιοσύνη).

 

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. συνεχίζει να εφαρμόζει το "πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ" στις φοροελαφρύνσεις, δεν σχολιάζει "επίσημα" στο εσωτερικό το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ετοιμάζεται για τον δικό της "ιστορικό συμβιβασμό" με την Τουρκία και την επακόλουθη συνεκμετάλλευση μέρους ή του συνόλου των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και, δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται, θ' αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, υποσχόμενη- και αυτή- "προσέλκυση επενδύσεων"..Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε, διατήρησε μια σειρά από πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ- βλέπε γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη..

 

Ο "έλεγχος" που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης είναι, μεν, αρκετά αποτελεσματικός, αλλά δεν θα ωφελήσει σε τίποτε αν οι οικονομικές συνθήκες χειροτερέψουν ραγδαία από το Φθινόπωρο. Γεγονός που φαντάζει αναπόφευκτο, χωρίς κατά κύριο λόγο να ευθύνεται η Ελληνική Κυβέρνηση γι' αυτό. 

 

Επιπρόσθετα, δεν μπορεί καμία Κυβέρνηση πλέον να "παραμυθιάζει" τους πολίτες με "ιδεολογήματα" και "πανηγυράκια", πολύ απλά γιατί οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πιέζονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

 

Και η πραγματικότητα είναι πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάμποσες "δικαιολογίες" για όσα έπραξε-και κρίθηκαν από τους πολίτες-, είτε σε πρακτικό είτε σε θεωρητικό επίπεδο, η Ν.Δ. δεν έχει παρά ελάχιστες τέτοιες..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.