Αποψεις

Η άλλη όψη του νομίσματος… (PHOTOS)

Από τα παλιά χρόνια, ο λαός λέει, πως το νόμισμα έχει δύο όψεις. Τώρα, γιατί έχουν βαλθεί κάποιοι στην Τρίπολη, να αποδείξουν, πως πάντα έτσι είναι… ε…. θέλει πολλή συζήτηση.

 

Περνάς λοιπόν έξω από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και θαυμάζεις την ομορφιά του ιστορικού κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου! Πράγματι, είναι πολύ προσεγμένος ο κήπος, που στολίζει την έκταση στην πρόσοψη του κτιρίου!

 

 

Ανεβαίνοντας την εξωτερική σκάλα, φτάνεις στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης. Λίγα βήματα μόνο σε χωρίζουν από την προτομή του μεγάλου Έλληνα Οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! Στέκει εκεί, αγέρωχη! Όπως στεκόταν ο Γέρος του Μωριά!

 

 

Κοιτάζοντας πάλι προς τα έξω, χάνεται το βλέμμα σου στον καταπράσινο πνεύμονα πρασίνου, τον κήπο του Πνευματικού Κέντρου! Για λίγο νομίζεις, πως είσαι τάχα σε άλλη χώρα… Αλλά όχι! Είσαι στην Τρίπολη! Σε μια από τις ομορφότερες και ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας.

 

 

Όλα αυτά όμως, όσο στέκεσαι στην πρόσοψη του κτιρίου ή περπατάς στον κήπο του. Γιατί, αν κάνεις το λάθος και στρίψεις στην πλαϊνή πλευρά… αντικρίζεις άσχημες εικόνες.

 

 

Εικόνες που ντροπιάζουν την ιστορική υπόσταση του Κέντρου. Εικόνες που σε κάνουν, να ντρέπεσαι ο ίδιος κι ας μην ήταν το δικό σου χέρι που έβαψε τα μάρμαρα με σπρέι ή έσπασε το εξωτερικό τοίχωμα.

 

 

Εικόνες που σε κάνουν, να αναρωτιέσαι, τι φταίει σε αυτήν την πόλη και δε σεβόμαστε την ιστορία της και την ομορφιά της. Οk, τα προβλήματα της Τρίπολης είναι και πολλά και σημαντικά και παραμένουν άλυτα. Όμως της αξίζει πραγματικά να της φερόμαστε έτσι;

 

 

Αλήθεια, φυλάσσεται αυτός ο χώρος; Μπορεί κανείς να διασχίσει με ασφάλεια και σιγουριά τον κήπο του τις βραδινές ώρες; Πότε θα αποκατασταθούν οι φθορές, που προκλήθηκαν σε αυτό το κτίριο; 

 

 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί κι ο καθένας μας ξεχωριστά, να μαζέψουμε τα κομμάτια της και να την αναδείξουμε σε αυτό που της αξίζει: μία πραγματική -και όχι μόνο τοις τύποις -Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου! Επιτέλους, κάποιος πρέπει να δράσει!

 

Αλήθεια… πώς τολμήσαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, όταν εμείς οι ίδιοι δεν προστατεύουμε τον πολιτισμό μας;

 

Είναι ν’απορείς….

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.