Αποψεις

Ελλάδα: "Σανό" με..γρασίδι!

Μέσω τροπολογίας, προετοιμάζεται το..Grexit του Ελληνικού ποδοσφαίρου από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις..

Ένα "Grexit" που, πιθανώς, να μην συμβεί μετά από παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων της όποιας πολιτικής εξουσίας, αλλά, σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τους αθλητικούς οργανισμούς της Ευρώπης, θα έπρεπε να είναι δεδομένο μετά την "ωμή" ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης που άλλαξε "εν μια νυκτί" τις προβλέψεις του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον επαγγελματικό αθλητισμό!

Ελάχιστη σημασία θα έπρεπε να έχει ποιος "ευνοείται" και ποιος "θίγεται" από την επίμαχη τροπολογία που, φυσικά, εγκρίθηκε ασμένως από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το πολιτικό μας σύστημα- γι' άλλη μια φορά- πραγματοποίησε μια "επίδειξη" πλήρους αμοραλισμού και νομιμοποίησε την..παρανομία!

Παρά τ' αντιθέτως "θρυλούμενα", ο σεβασμός της νομιμότητας στην Ελλάδα είναι, ακόμα, μια έννοια που οι πολιτικοί μας ταγοί την κάνουν "λάστιχο", πάντα σύμφωνα με το συμφέρον τους, βρίσκοντας αφελείς και αστήρικτες δικαιολογίες, όντες βέβαιοι πως το "πόπολο" είτε θ' αδιαφορήσει είτε θα "γυρίσει πλευρό" είτε, απλά, θα ξεχάσει τα πάντα με τον καιρό.

Συνήθως, αποδεικνύεται πως έχουν δίκιο οι πολιτικοί μας. Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, μεταξύ άλλων, καταδεικνύει πως οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες είναι ανενημέρωτοι, χωρίς κριτική ικανότητα και απολύτως "ταυτισμένοι" με την χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα που ασκείται ένθεν κακείθεν. Έτσι, βλέπουμε να αξιολογούν Υπουργούς σύμφωνα με το πόσο συχνά τους βλέπουν, προφανώς, σε μεγάλα ΜΜΕ και όχι με το- μέχρι αυτή την ώρα- ανύπαρκτο ουσιαστικά έργο τους, ενώ αποδίδουν σε συντριπτικό ποσοστό την ευθύνη για έναν "κόλαφο" της εξωτερικής μας πολιτικής, τη συνδιάσκεψη χωρών για την Λιβύη όπου δεν προσκληθήκαμε, στην κ. Μέρκελ!

Στη συγκεκριμένη, βέβαια, περίπτωση που μας έδωσε την αφορμή για το παρόν άρθρο, την ευθύνη φέρει η σημερινή Κυβέρνηση. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, κατά το παρελθόν, είχε, σε πολλές περιπτώσεις, παραβιάσει κάθε έννοια νομιμότητας για χάρη ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, είτε μιλάμε για "διαγραφές χρεών" είτε για "καθεστώτα παραχώρησης χώρων που ανήκουν στο δημόσιο". Και, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που "γιγάντωσε" την, έτσι κι αλλιώς, υφιστάμενη διαπλοκή μεταξύ επαγγελματικού αθλητισμού και Ελληνικής Πολιτείας. Όπως ξέρετε, το..μισό και πλέον ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ..

Ωστόσο, ακόμα και το "πανίσχυρο" ΠΑΣΟΚ δεν είχε "τολμήσει" ν΄αλλάξει νόμους μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με τόσο βιαστικό, πρόχειρο και, τελικά, αναποτελεσματικό τρόπο, επικαλούμενο έναν δήθεν "διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας".

Αντίθετα, το έκανε μια Κυβέρνηση της Ν.Δ. που όλοι, δα, ξέρουμε πόσο μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής της πολιτικής στηρίζει στη "νομιμότητα", την "κανονικότητα" και άλλα τέτοια cliches..

Η Κυβέρνηση τι έκανε, λοιπόν, στην πραγματικότητα..; 

Νομιμοποίησε, απολύτως, την όποια παραβίαση της νομοθεσίας- αρκεί να είναι κανείς σε θέση να προκαλέσει.."διχασμό της κοινής γνώμης"- και έδειξε πως θα σπεύδει να.."βελτιώνει" το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας όταν κάποιος "ισχυρός" δεν βολεύεται ή, απλά, δεν θέλει η ίδια να επωμιστεί το όποιο πολιτικό κόστος φέρει η εφαρμογή της νομοθεσίας.

Αναφερόμαστε στην ίδια Κυβέρνηση που πρότεινε την επόμενη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως συμβολίζει τον "ανεξάρτητο χαρακτήρα" της Δικαιοσύνης..

Κοινώς, "σανό" αλλά, τώρα, και με γρασίδι μέσα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.